Tanita Tikaram - Ancient Heart (13-09-1988) - Pop

Gepubliceerd op 25 december 2023 om 18:45

Destijds was dit album een behoorlijke hype. Je kon geen platenzaak binnenlopen of dit album schalde door de winkel. Nou is de muziek daar ook wel geschikt voor. Het is een sfeer makend album.

Tanita Tikaram heeft inmiddels 10 albums uitgebracht. Ancient Heart is haar debuutalbum. Alweer ruim 35 jaar geleden dus. Ik stream het album zelden en toch heeft het ergens een plaatsje in mijn muziekverleden.

Opener Good Tradition is direct een van mijn favorieten op het album. Mooie melodie, aanstekelijk en dansbaar. Je gaat er gewoon op bewegen of je wilt of niet. (8)

The Cathedral Song is ook sterk, maar toch wat minder als de opener naar mijn mening (7,5)

Vervolgens een dip met Sighing Innocents. Niet mijn nummer. Te weinig bite aan boord. (6,5) Datzelfde euvel in I Love You. Het nummer loopt niet lekker (6,5)

World Outside Your Window komt weer in de goede richting. Aardige melodie maar nog steeds wat tam (7)

Ook For All These Years is ingetogen, maar het past wel goed bij de muzikale begeleiding. Een beetje een jazzy geluid en dat matchet uitstekend (7,5)

De grote hit Twist in My Sobriety klinkt nu minder spannend dan destijds. Maar het blijft een heerlijke track. (8). Poor Cow daarentegen is niet tegen de tand des tijds bestand. Het is gelukkig maar kort (6).

He Likes the Sun klinkt weer lekker verfrissend. Een beetje blues maar dan ineens is daar de versnelling. Vreemd maar het stoort mij niet echt (7). De ballad van het album is Valentine Heart. Erg mooi gedoseerd gezongen samen met de piano en het strijkje (8).

Afsluiter Preyed Upon is ook een fijne track. Prettige melodie en mooi relaxed gezongen (8)

Gemiddeld 7,2, maakt een 7.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.