Built to Spill - Ancient Melodies of the Future (10-07-2001) - Indie

Gepubliceerd op 26 december 2023 om 16:32

Built to Spill is een Amerikaanse Indierock hand. Opgericht in  1992. Inmiddels zijn er 10 albums verschenen waarvan dit het vijfde album is.

Er staan zes albums in mijn playlists, waaronder dus dit album. Het is niet het beste album van de band maar zo nu en dan is het wel fijn om weer even te streamen.

Aan Strange is te horen det er een bite in de muziek zit, zeker in de zang, Een sten die heel herkenbaar is, een beetje een gemene bitse klank. Een aardig begin (7).

The Host is wat prettiger. Langzaam, maar een mooie meeslepende melodie (7,5). Het daarop volgende In Your Mind staat in mijn favorietenlijst.  Aanstekelijke melodie die goed beklijft in your mind (8).

Alarmed is nogal traag en de melodie niet echt bijzonder. Het rifje gaat na een tijdje wat vervelen (6,5). Hoewel Trimmed and Burning niet veel sneller is, het is wel een stuk vrolijker omdat het minder 'kaal' is (7,5).

Happiness is niet helemaal mijn ding. Te rommelig voor mijn op structuur afgestemde hersencellen (6,5) . Don't Try heeft het dan weer wel. Weer een prima rif en melodie (7,5).

You Are is ook zo'n nummer voor mijn favorietenlijst. De zang wat meer gepolijst en een mooie melodie (7,5) Dat is niet zo in Fly Around My Pretty Little Miss. Een wat nerveus nummer (6,5)

Afsluiter The Weather is wel weer een prima song. Fijne melodie! (7).

Waardering  7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.