American Football - American Football (LP3) - (22-03-2019) - Alternative

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 20:48

En hier dan het toegezegde derde album van American Football zonder titel. LP 3 dus om het onderscheid te kunnen maken. Benieuwd of er nog een album uit gaat komen en zo ja of er dan wel een naam op staat.

Dit album vind ik weer wat sterker dan het tweede deel. Het is fijne toegankelijke luistermuziek. Ik merk wel dat het muziek is waarvoor ik in de stemming moet zijn. Bij deze lange winteravonden past het uitstekend. Haard aan, glas wijn, enz.

Ik heb het album nu drie maal opnieuw beluisterd en dat is voor even genoeg. Hierna graag wat stevigers om te voorkomen dat ik langzaam in slaap val. Want dat gaat makkelijk bij dit album. Voordeel is wel dat de zang heel goed verstaanbaar is.

 

 

 

 

  1. Opener Silhouettes begint wel heel subtiel met die belletjes. Het geeft wel de setting van het album aan. Geen album met veel decibellen. (7.5)
  2. Elizabeth Powell is echt een toegevoegde waarde in Every Wave to Ever Rise. Tja een vrouwenstem die klinkt als een klok. (8)
  3. Het daarop volgende Uncomfortably Numb heeft geen relatie met Comfortably Numb van Pink Floyd. Een wat minder sterk nummer vind ik. (6,5)
  4. Heir Apparent. Ook hierop mooie zang begeleid door een achtergrondkoortje. Sfeervol nummer. (8)
  5. De melodie van Doom in Full Bloom is erg prettig. Een lang nummer maar het verveelt niet. (7,5)
  6. Een wat steviger nummer, I Can't Feel You, met een andere gastzangeres, Rachel Goswell. Is wel prettig er tussen door. (7,5)
  7. Mine to Miss houdt het wat hogere tempo vast. Toch spreekt het me minder aan dan de voorganger. (7)
  8. Afsluiter Life Support geeft mij een vrolijk gevoel. Een fijn nummer helemaal aan het eind (7,5)  

Waardering : 7,4

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.