The Chieftains - Another Country (1992) - Country/Folk

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 09:39

Het is toch een merkwaardig. Zowel country als Ierse folk verenigd in één band. Toch hoor ik  wel overeenkomsten in beide stijlen, met name in het gebruik van de viool is dat hoorbaar.

Nou ben ik over het algemeen geen country fan, maar de country nummers op dit album bevallen me meest wel. 

Mooi is dat de Chieftains al vanaf 1962 bestaan. Inmiddels is de line-up wel anders dan destijds uiteraard. In de periode 1963 - 2012 zijn er 23 albums verschenen. Het is dus al 12 jaar geleden dat er een album is uitgekomen. Ik zie echter nergens dat de band ermee gestopt is.

Het meest productief was de band in de jaren 70, Zeven albums in zes jaar. Op dat moment vielen ze nog buiten mijn belangstelling. 

Op dit album spelen diverse gastmuzikanten een rol als zanger(es) en dat is zeker een verrijking. 

 

 

 1. Opener Happy to Meet valt goed met de deur in huis. De viool wordt goed opgewarmd. Een echt Iers opwarmertje in dit geval samen met de Nitty Gritty Dirt band (8,5)
 2. Vervolgens zo'n Country nummer waar ik niet zoveel mee heb. Zelfs Don Williams kan I Can't Stop Loving You niet redden. (6)
 3. Wasbash Cannonball bevalt me een stuk beter. Hier is het lijntje tussen Ierse Folk en Country op zijn dunst. (8)
 4. Het meer ingetogen vioolspel in Heartbreak Hotel / The Cliffs of Moher Jig vind ik ook lekker. (7,5)
 5. Het met de zang van Willie Nelson verrijkte Goodnight Irene is een prima ballad. Ook zonder viool klinkt dit prima. (7,5)
 6. We gaan weer op de Ierse tour met Colin James die zingt in Cúnla / The Friar's Breeches. Bevalt me toch weer beter als de country. (8)
 7. Emmylou Harris kan weinig fout doen bij mij. Zo ook niet in Nobody's Darlin' but Mine. Wat een moois stem heeft zij toch. (8)
 8. Cotton Eyed Joe is het bekendste nummer van dit album. Een nummer met een lekker tempo. (7,5)
 9. Van het tweeluik Tahitian Skies / Chief O'Neill's Hornpipe bevalt deel 2 me het beste. (7,5)
 10. De inbreng van opnieuw de Nitty Gritty Dirt Band en Béla Fleck helpen niet echt om van Killybegs een topper te maken, (6,5)  
 11. Dat lukt Jerry Douglas wel met Paddy's Green Shamrock Shore. Mooie Ierse ballad. (7,5)
 12. De medley Did You Ever Go A-Courtin', Uncle Joe / Will the Circle Be Unbroken met een aantal gastzangers is wat lastig te beoordelen, Met name de wat snellere passages bevallen me goed. Voor het gehele nummer een 7,5 

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.