Slow Pulp - Yard (29-09-2023) - Indie

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 15:19

Het album "Yard" van Slow Pulp is een goed ontvangen, opmerkelijk werk dat diverse muzikale invloeden toont en wordt gekenmerkt door een mix van genres zoals indie rock, folk en zelfs lichte grunge. Het bevat meest vrij korts tracks van nog geen drie minuten.

Het album begint sterk met het nummer "Gone 2", een nummer met lichte vocalen en eenvoudige begeleiding. Niet mijn favoriet op het album De tekst past wel goed bij de algehele toon van de band. Een ander opvallend nummer op het album is "Doubt", dat gaat over het zoeken naar validatie. Deze track bevalt beter door de prettige gitaarpartij en toont de rauwe kant van de band. "Cramps" brengt wat lichte punkinvloed met een meer zware maar ook leuke sfeer, terwijl "Slugs" door een rustiger tempo een dromerig gevoel biedt.

De titeltrack "Yard" is een hartverscheurende pianoballade die een ander aspect van de band laat zien. Het nummer "Carina Phone 1000" wisselt de piano af voor een grotendeels akoestische gitaar met prachtige, zwevende vocalen. "MUD" is een ingetogen en ontspannen nummer dat naarmate het vordert wat zwaarder wordt. Het album sluit af met "Fishes", een emotioneel nummer dat een meditatie is over zelfacceptatie, begeleid door een fijne akoestische gitaar.

Over het algemeen wordt "Yard" gewaardeerd door zijn kenmerkende stijl en geluid, waarbij de zwaardere nummers net zo krachtig zijn als de zachtere. Het album wordt beoordeeld als een uitstekend werk dat de veelzijdigheid van Slow Pulp toont. 

Waardering : 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.