10.000 Maniacs - Live in the City of Angels (2021) - Indie

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 10:38

10,000 Maniacs, ook wel bekend als 10KM, is een Amerikaanse collegerockband die vooral eind jaren tachtig succesvol was. De band werd in 1981 opgericht en bestond uit leden zoals toetsenist Dennis Drew en bassist Steve Gustafson. Natalie Merchant, die toen 17 jaar oud was, werd de leadzangeres nadat de oorspronkelijke zangers vertrokken.

De naam van de band, geïnspireerd door de film "Two Thousand Maniacs", weerspiegelt hun maatschappelijke betrokkenheid en werd vaak in een adem genoemd met R.E.M. Het album "In My Tribe" uit 1987 was een succes, net als "Blind Man's Zoo" in 1989. Merchant verliet de band in 1993 om een solocarrière te beginnen, en sindsdien heeft de band verschillende wijzigingen in de samenstelling ondergaan.

Het album van vandaag is bijzonder want het is niet overal te streamen. Alleen op YouTube en Qobuz. Ook op discogs en All Muzic is er niets over te vinden. Wanneer het is opgenomen is onbekend. Het wort uitgegeven door Polyphone Heritage;

In  elk geval is het een album waarop Natalie Merchant nog van de partij is. Gelukkig wel want haar bijdrage heeft de band zeker veel goed gedaan. Het heeft voor dit album geen toegevoegde waarde om het nummer voor nummer door te spitten. Er staan geen echte uitschieters op in mijn beleving. Noch naar een heel hoog cijfer noch naar een cijfer onder de 7. Het is een klein feestje van herkenning want ik heb de albums van de beginperiode hier allemaal in de kast staan net als in een playlists bij de streamingsdiensten. Heerlijk.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.