Immaculate fools - Another Man's World (1990) - Indie

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 21:52

Another Man's World is een album van Immaculate Fools, uitgebracht in 1990. Dit album markeerde een belangrijke periode in de geschiedenis van de band, vooral omdat het volgde op de grote bezettingswisseling na het vertrek van de gebroeders Ross. De nieuwe leden die zich bij dit album voegden, waren Barry Wickens (viool), Brian Betts (gitaar), Paul Skidmore (drums) en Ian Devlin (keyboards).

De creatie van het album vond plaats in een opnamestudio die door de band was opgezet in een boerderij (Woodhouse) aan de grens met Wales in de buurt van Ludlow. De verandering in line-up en de nieuwe opnameomgeving hebben mogelijk het geluid en de stijl van het album beïnvloed, waardoor het zich onderscheidt van het eerdere werk van de band.

Hoewel ik geen informatie kan vinden over specifieke details over de nummers, thema's en kritische ontvangst van het album vertegenwoordigt het een belangrijk onderdeel van de discografie van Immaculate Fools. "Another Man's World" heeft de alternatieve pop/rockstijl van de band laten zien.

Het is wel bijzonder dat de band in Nederland nooit echt populair is geworden. De statistieken op Music Meter spreken voor zich. Dumb Poet heeft het meeste stemmen. namelijk 12. Op RYM scoort dit album juist het beste. Voor meer informatie over het album en de geschiedenis van de band, kun je hun Wikipedia-pagina bezoeken en hun  AllMusic-profiel. Die bronnen geven een uitgebreid overzicht van de evolutie van de band, inclusief hun albums en de context waarin ze werden geproduceerd.

  1. Another Man's World: Een mooi melodieus nummer dat terecht als opener op het album staat. (8)
  2. Sad: Vind ik ook een prettig nummer. Het is geen top maar beslist onderhoudend. (7,5)
  3. The Prince: Is ook een prettige melodie en een beetje een meezinger. Vooral het refrein  en het strijkje zijn prettig. (7,5)
  4. This Is Not Love: Leuk maar wat fantasieloos en daardoor een stuk minder spannend. (6,5)
  5. Bad Seed: Niet mijn ding. Het nummer komt maar niet op gang. Pas na bijna 3 minuten leeft het wat op tot een niet erg spannende apotheose. (6,5)
  6. Falling Apart Together: Ook geen echte top. Het kabbelt wat voort. (6.5)
  7. Come on Jane: Ook niet echt sprankelend. Het wordt wat veel van hetzelfde. (6,5)
  8. Got Me by the Heart: Een stuk prettiger door de melodie en een echte meezinger die beklijft. (8)
  9. Stop Now: Een leuke track, zeker na ca, 2 minuten. Aanstekelijk en opzwepend nummer met mooi gitaarwerk. (7,5)
  10. Fighting Again. Gelardeerd met een flinke portie folk. En dat pakt goed uit. (8)

Waardering : 7,3

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.