Dinah Washington - The Diva Series (20-05-2003) - Jazz

Gepubliceerd op 26 januari 2024 om 09:20

Het album "The Diva Series" van Dinah Washington, uitgebracht op 20 mei 2003, is een compilatie die het uitzonderlijke talent van Dinah Washington laat zien. Het album heeft een duur van 55:30 en bevat een verscheidenheid aan genres, waaronder jazz en blues. Het presenteert een verzameling liedjes die zijn opgenomen tussen 15 juni 1954 en 16 augustus 1961.

De tracklist van dit album is vrij uitgebreid en divers, wat de veelzijdigheid van Washington als artiest weerspiegelt. Het bevat nummers als "If I Were A Bell" met Hal Money's Orchestra, "You Do Something To Me" met Quincy Jones's Orchestra en "What a Difference a Day Makes" met Belford Hendrick's Orchestra.

Het album wordt geroemd omdat het Washington's brede capaciteiten in verschillende omgevingen weergeeft, van bigband tot kleine jazzgroepen. Het benadrukt haar perfecte timing, dictie, intonatie en een opmerkelijk jazzgevoel, waardoor elk nummer iets speciaals wordt. Het album bevat ook mooie jazzsolo's, zoals de trompetten op "Under My Skin", en profiteert van de arrangementen van Quincy Jones, met bijdragen van prominente muzikanten zoals Milt Hinton, Clark Terry, Maynard Ferguson, Herb Geller, Junior Manse, Keter Betts, Max Roach en anderen.

De recensie benadrukt de status van Washington als diva in de ware zin van het woord, vergelijkbaar met andere grote zangeressen zoals Carmen McRae. Ondanks dat ze tijdgenoten zijn van andere legendes zoals Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan, zijn Washington's unieke talent en interpretatievaardigheden duidelijk zichtbaar in deze compilatie. "The Diva Series" wordt gezien als een must-have album, vooral voor degenen die de meeste van haar originele albums niet bezitten, en biedt een uitgebreide blik op haar buitengewone carrière.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.