Nadia Struiwigh - Pax Aurora Remixes (15-12-2023) - Electronic

Gepubliceerd op 26 januari 2024 om 20:04

Nadia Struiwigh's album "Pax Aurora Remixes" is een bijzondere release die werd uitgebracht op 15 december 2023. Dit album bevat een reeks remixen van het originele album "Pax Aurora", waarbij Nadia Struiwigh's unieke mix van ambient en technomuziek wordt benadrukt. Dat oorspronkelijke album heb ik daarom eerder deze week op de site gezet.

De remixen op dit album zijn gemaakt door een geweldige line-up van artiesten, die elk hun eigen kenmerkende stijl toevoegen aan de originele nummers van Struiwigh. Het album bevat vijf 'omgebouwde' nummers:

  1. "Nana (DJ Nobu Remix)"
  2. "Dreaming About Rollercoasters (JakoJako Remix)"
  3. "Organic (Om Unit Remix)"
  4. "Feroit (Julia Gjertsen Remix)"
  5. "Dreaming About Rollercoasters (JakoJako Ambient Remix)"

Elk nummer biedt een andere kijk op Struiwigh's originele compositie, variërend van geestverruimende IDM tot hypnotiserende en pulserende techno. DJ Nobu's remix van "Nana" wordt bijvoorbeeld beschreven als een delicate en betoverende interpretatie, terwijl JakoJako's remix van "Dreaming About Rollercoasters" een dieper, meeslepend gevoel toevoegt aan het originele nummer. Om Unit's versie van "Organic" combineert invloeden uit jungle, dubstep en elektronica en maakt er een krachtige clubtool van. Julia Gjertsen's remix van "Feroit" transformeert het nummer in een verbluffend kosmisch stuk met gelaagde piano's.

Dit album benadrukt niet alleen de veelzijdigheid van Nadia Struiwigh als artiest, maar toont ook de creatieve mogelijkheden wanneer verschillende muzikanten haar werk herinterpreteren. Het is een must-listen voor fans van ambient techno en diegenen die geïnteresseerd zijn in de kruispunten van elektronische muziekgenres.

Mijn waardering van het album:

  1. Nana: Wat mij betreft de minst geslaagde remix. De ritmesectie is mij wat te prominent aanwezig (6,5)
  2. Dreaming About Rollercoasters (1): Klinkt een stuk vriendelijker en wat meer ambient (7,5)
  3. Organic: Ook hier een strak ritme, maar het zit hier beter verpakt in het geheel (7,5)
  4. Feroit: Wat mij betreft een erg geslaagde remix.(8)
  5. Dreaming About Rollercoasters (2): De meest geslaagde remix. Heerlijke ambient soundscapes (8,5)

Waardering: 7,6

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.