Simple Minds - New Gold Dream Live from Paisley Abbey (27-10-2023) - New Wave

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 17:47

Het album "New Gold Dream (81-82-83-84) Live at Paisley Abbey" van Simple Minds is een speciale live-uitvoering die de band gaf in Paisley Abbey, Schotland. Deze uitvoering was ter gelegenheid van de verjaardag van hun invloedrijke album "New Gold Dream (81-82-83-84)", uitgebracht in 1982. De live-uitvoering vond plaats in een historische setting, wat een unieke sfeer toevoegde aan het evenement.

Tijdens dit concert speelde Simple Minds het volledige "New Gold Dream (81-82-83-84)" album, samen met enkele andere favorieten uit hun repertoire. De bandleden, waaronder leadzanger Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill, werden geprezen om hun energieke en emotionele vertolkingen van de nummers. De akoestiek van Paisley Abbey, een historisch gebouw met een rijke geschiedenis, droeg bij aan de bijzondere kwaliteit van de uitvoering.

Het "New Gold Dream" album is bekend om zijn synthpop- en new wave-stijl, en de live-uitvoering benadrukte deze elementen, terwijl het ook de tijdloze aantrekkingskracht van de muziek liet zien. Nummers zoals "Promised You a Miracle", "Glittering Prize" en de titeltrack "New Gold Dream (81-82-83-84)" zijn enkele van de hoogtepunten van het concert. Dat de stem van Jim Kerr wat aan kracht verloren heeft doet daar niets aan af.

Dit live-album is niet alleen een viering van een van de meest iconische albums van Simple Minds, maar het is ook een getuigenis van de blijvende impact en populariteit van de band in de muziekwereld. Fans van Simple Minds en liefhebbers van new wave en synthpop muziek waarderen dit live-album als een waardevolle toevoeging aan hun collectie.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.