Altan - Another Sky (2000) - Folk

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 11:24

Altan is een Ierse folkband die in 1987 is opgericht. Het album "Another Sky" van de band is een diverse verzameling van reels en jigs, gekenmerkt door uitstekend vakmanschap.

De kracht van Altan als groep komt met name naar voren in de ballades, geleid door violiste en vocalist Mairéad Ní Mhaonaigh. Drie van de nummers zijn in het Engels gezongen, waaronder een cover van Bob Dylan's "Girl from the North Country", terwijl de rest in het Gaelic is.

Ik kon geen specifieke Britse of Ierse recensies vinden voor Altan's "Another Sky". Het album wordt echter over het algemeen goed ontvangen, met name vanwege de mix van Keltische folk en meer, traditionele  folk.

Het album toont Altan's bekwame muzikaliteit en staat dus vooral bekend om de al gememoreerde ballads. Het album vertegenwoordigt een breed scala aan Keltische muziek, met zowel traditionele als hedendaagse elementen. Er is soms wat kritiek op de zang. Ik deel die kritiek niet.

Persoonlijk hebben de wat vlottere nummers mijn voorkeur (op dit album zijn dat de medleys). Daar hadden er wel wat meer van op het album mogen staan. 

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.