Bvdub - Asleep in Ultramarine (15-12-2023) - Ambient

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 16:16

Bvdub is het muziekproject van Brock Van Wey, een Amerikaanse elektronische muzikant en producer. Van Wey staat bekend om zijn sfeervolle en emotioneel geladen muziek, die vaak wordt gecategoriseerd als ambient, elektronische of downtempo muziek. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van weelderige, gelaagde soundscapes, diepe baslijnen, en vaak etherische vocalen.

Van Wey begon zijn carrière in de vroege jaren 2000 en heeft sindsdien een aanzienlijke discografie opgebouwd. Zijn muziek wordt vaak beschouwd als meditatief en introspectief, en is populair onder liefhebbers van ambient en elektronische muziek die op zoek zijn naar een diepere emotionele ervaring. Bvdub's albums bevatten vaak lange, uitgestrekte tracks die luisteraars meenemen op een reis door geluid en emotie.

Naast zijn werk als Bvdub heeft Van Wey ook muziek uitgebracht onder verschillende andere pseudoniemen en heeft hij samengewerkt met verschillende andere artiesten en labels in de elektronische muziekscene.

"Asleep in Ultramarine" van bvdub is een ambient album dat diep resoneert met zijn luisteraars. De atmosferische en meditatieve kwaliteiten van het album, voornamelijk bereikt door het gebruik van synthesizers, creëren een boeiende soundscape.

Het combineert elementen van moderne klassieke muziek en drone, en wordt in andere recensie geprezen om zijn vermogen om een vredige en introspectieve staat op te wekken.

Dit album wordt vooral gewaardeerd in de ambient muziekgemeenschap vanwege de emotionele diepgang en het vermogen om luisteraars naar een serene, droomachtige staat te brengen. Voor een meer gedetailleerde beoordeling kunt u terecht op de website van Igloo Magazine.

Inderdaad lukt het om in een diepe rust te raken. De duur van 1 uur en 19 minuten is daarom ook erg prettig. Lang genoeg om helemaal in de soundscapes weg te zinken. Ik ga dit album zeker daarvoor gebruiken.

Een van de betere ambient albums in mijn verzameling. Leuk is nog dat het als een single te boek staat... Tja maar één nummer tenslotte:-)

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.