Frank Sinatra - Platinum (27-10-2023) - Pop

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 18:05

Over Frank Sinatra vallen vele boeken te schrijven maar voor dit album heb ik een lijstje van 10 punten opgesteld

  • Frank Sinatra, geboren op 12 december 1915 in Hoboken, New Jersey, was een iconische Amerikaanse zanger en acteur.
  • Hij wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste artiesten van de 20e eeuw.
  • Sinatra verwierf grote bekendheid in de jaren '40 en '50 met hits zoals "My Way", "New York, New York" en "Strangers in the Night".
  • Hij stond bekend om zijn soepele, expressieve baritonstem en zijn vermogen om emotie over te brengen in zijn liedjes.
  • Sinatra was ook een succesvol acteur, met prominente rollen in films zoals "From Here to Eternity", waarvoor hij een Oscar won.
  • Hij was een van de centrale figuren in de Rat Pack, een groep entertainers waaronder Dean Martin en Sammy Davis Jr.
  • Sinatra's carrière kende zowel ups als downs, maar hij bleef een geliefde en gerespecteerde figuur in de entertainmentwereld.
  • Zijn muziekstijl omvatte big band, jazz, en traditionele pop, en hij wordt geprezen om zijn innovatieve benadering van muziek.
  • Sinatra overleed op 14 mei 1998, maar zijn muziek blijft enorm populair en invloedrijk.
  • Zijn nalatenschap als een van de grootste entertainers in de geschiedenis blijft onbetwist.

Het album "Platinum" van Frank Sinatra, uitgebracht ter ere van de posthume 70ste verjaardag van Sinatra's contract met Capitol Records, is een uitgebreide verzameling van zijn opnames tussen 1953 en 1962. Dit album bevat een selectie van 44 nummers uit meer dan 300 die Sinatra in deze periode opnam, inclusief drie niet eerder uitgebrachte tracks, sessieopnames, alternatieve takes, een testtrack en radiospots.

Het album "Platinum" wordt gekenmerkt door Sinatra's iconische stijl en bevat enkele van zijn meest geliefde nummers zoals “I’ve Got the World On a String”, “I Get A Kick Out Of You”, “You Make Me Feel So Young”, “I’ve Got You Under My Skin”, en “Fly Me To The Moon”. Het laat ook de samenwerkingen van Sinatra met enkele van de beste arrangeurs van die tijd zien, zoals Nelson Riddle, Billy May, Axel Stordahl en Gordon Jenkins.

Deze collectie is niet alleen een showcase van Sinatra's buitengewone talent, maar ook een weerspiegeling van zijn invloed in de populaire muziekcultuur. De opnames zijn essentieel voor liefhebbers van het Great American Songbook en bieden een diepgaand inzicht in Sinatra's artistieke proces.

Het album is beschikbaar in meerdere formaten, waaronder een 4LP collectie, een 2CD collectie en digitale streamingplatforms. Deze uitgave is geprezen om zijn uitmuntende arrangementen en Sinatra's ongeëvenaarde frasering, waarmee hij een uniek en tijdloos gevoel overbrengt in zijn interpretaties van klassieke Amerikaanse songs.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.