Backworld - Anthems from the Pleasure Park (1999) - Neofolk

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 14:35

Het album "Anthems from the Pleasure Park" van Backworld, uitgebracht in 1999, is een opmerkelijke toevoeging aan het oeuvre van de band. Dit album kenmerkt zich door zijn unieke fusie van traditionele Engelse folk, experimentele en minimalistische klassieke muziek, vermengd met een vleugje psychedelica en mysticisme uit het fin-de-siècle. 

De muziek op "Anthems from the Pleasure Park" wordt gekenmerkt door zijn warme en comfortabele klanken, maar behoudt tegelijkertijd een licht onrustige ondertoon. Het album biedt een boeiende luisterervaring die de luisteraar meeneemt op een reis door een rijke muzikale landschap, waarbij elk nummer zijn eigen unieke sfeer en emotie overbrengt. Het album wordt geroemd om zijn artistieke diepgang en de manier waarop het invloeden uit verschillende muzikale genres en tijdperken samenbrengt tot een samenhangend en boeiend geheel.

"Anthems from the Pleasure Park" is een aanrader voor liefhebbers van neofolk en dark folk, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in muziek die traditionele en experimentele elementen combineert met een diepe spirituele en emotionele lading.

Elke keer dat ik het album beluister lijkt het wel beter te worden. Ik ontdek nog steeds mooie loopjes, strijkjes en wat niet al. Het album heeft een speelduur van 55 minuten, maar dat is geen minuut te veel, op de laatste minuten na.

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.