The Dreamside - Apaika (1997) - Gothic

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 16:22

Volgens diverse muzieksites hoort de muziek van Dreamside tot de Gothic stroming. Om niet eigenwijs te zijn heb ik dit album ook in mijn gothic laadje gelegd. Maar het wil daar nog niet wennen.

Ik heb duidelijk andere beelden bij gothic muziek. Wat zwaarder op de hand en zeker niet zo luchtig als de muziek op dit album. 

Dat maakt niet dat het een slecht album is, maar ik lees onder meer het volgende:

"The Dreamside" is een band die bekend staat om hun vermenging van gothic rock, ethereal wave, en andere alternatieve muziekstijlen. Hun muziek kenmerkt zich door sfeervolle melodieën, krachtige vocalen en vaak een mystieke sfeer.

Dat maakt dat je met een bepaald gevoel gaat luisteren en dan is het niet wat je verwacht, Ik vind het bij vlagen redelijk mainstream klinken, maar dan wel gelardeerd met soms wat mystiek en dromerigheid.

Na dit album is er wat meer metal in de muziek van Dreamside geslopen en dat maakt dat het wel wat meer gothic klinkt, maar op dit album is de muziek ruim toegankelijk.

Favoriete nummers zijn voor mij Nuda Veritas en Godsend. Maar die twee nummers kunnen de lichte teleurstelling niet helemaal doen vergeten. 

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.