MGMT - Loss Of Life (23-02-2024) - Alternative

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 13:41

Over de band

MGMT is een Amerikaanse band die bekend staat om hun psychedelische indie rock en elektronische muziek. De band, opgericht door Ben Goldwasser en Andrew VanWyngarden, verwierf grote bekendheid met hun debuutalbum "Oracular Spectacular" en de hitsingles "Kids", "Time to Pretend" en "Electric Feel". Hun muziek combineert vaak nostalgische elementen met moderne klanken, wat resulteert in een unieke en onderscheidende stijl. MGMT blijft een invloedrijke kracht in de moderne muziekscene.

Over het album:

In de recensies lees ik dat de band wat terugkeert naar haar roots op dit nieuwe 6e album. Ik kan dat lastig beoordelen omdat ik de voorgaande albums niet ken. Dat ik dit album hier nu beschrijf is weer te danken aan mijn wekelijkse scan van de releaselijst. Een korte luistertoets en bingo.

De muziek komt behoorlijk zoet en poppy op mij over. Met het intro dat gezien de naam eigenlijk het vervolg is op het slotnummer en de  daaropvolgende drie nummers wordt in elk geval geen decibelgrens overschreden. Het is goed onderhoudende Indiepop en daar kan ik wel wat mee. Het klinkt dus erg luchtig, maar de songteksten van de nummers zijn dat niet allemaal. Althans voor zover ik ze begrijp en interpreteer

Bubblegum Dog is het eerste nummer dat in mijn favorietenrijtje van dit album terecht komt. Ook bij dit nummer een bijzondere tekst. Nothing to Declare bevalt me ook goed; een beetje Simon & Garfunkel - achtig. En ook de songs daarna bevallen me wel, maar het blijft een walhalla met niet direct te begrijpen teksten. Nou ben ik iemand die de muzikale inhoud veel belangrijker vindt dus echt vervelend vind ik dat niet.

Over het geheel genomen is het een prettig album, maar een echte topper is het voor mij niet.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.