Oneohtrix Point Never - Ambients (29-02-2024) - Ambient

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 17:12

Oneohtrix Point Never is het elektronische muziekproject van de Amerikaanse producer, songwriter, en zanger Daniel Lopatin. Lopatin heeft zich ontwikkeld als een vernieuwende artiest binnen de elektronische muziek en staat bekend om zijn bijzondere benadering van het genre. Zijn stijl wordt ook wel hypergrunge genoemd.

Oneohtrix Point Never blijft hoe dan ook een opmerkelijke figuur in de elektronische muziek, zoals opnieuw bewezen wordt op deze EP. Het album start met 'CC', een track die direct een dromerige sfeer neerzet. Het kerkorgel dat halverwege de track kort naar voren komt, voegt een spirituele diepte toe die zowel verrassend als perfect passend is.

'Grey Subviolet' volgt met een iets meer dreigende ondertoon. Het nummer slaagt erin om een gevoel van onbehagen te wekken zonder de luisteraar compleet van zich te vervreemden, een moeilijk evenwicht dat knap wordt gehandhaafd.

'Love in the Time of Lexapro' brengt ons weer terug naar een rustiger, meer contemplatieve staat. Deze track demonstreert zijn vermogen om ambient muziek met emotionele diepgang te creëren die de luisteraar toestaat om te verdwalen in hun gedachten.

Dan 'Sleepdealer', een track die de diversiteit van de componist benadrukt. Het ongewone gebruik van de stem in deze track is zeker interessant, hoewel het misschien niet ieders favoriet is. Het toont echter aan dat Oneohtrix Point Never niet bang is om risico's te nemen met zijn muziek.

'Boring Angel', een track die teruggrijpt naar de roots van de old-fashioned ambient muziek, biedt een hypnotiserend klankbeeld dat de luisteraar kan meenemen op een meditatieve reis. Het is een goed voorbeeld van hoe traditionele elementen vernieuwd kunnen worden in de handen van een meester.

Tot slot 'Lovergirls Precinct', een stuk dat de invloeden van minimalistische componist Philip Glass laat doorschemeren. Deze invloeden geven de track een repetitieve maar betoverende kwaliteit, een waardige afsluiting van een divers en boeiend album.

Samenvattend, 'Ambients' is een EP die de unieke benadering van Oneohtrix Point Never tot ambient muziek toont, waarbij hij een breed scala aan emoties oproept en de grenzen van het genre blijft verkennen.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.