Whitelands - Night-bound Eyes Are Blind to the Day (23-02-2024) - Shoegaze

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 20:43

Inmiddels 3 weken verkrijgbaar is het album Night-bound Eyes Are Blind to the Day van Whitelands, een Londense shoegaze-ensemble. Dit werk markeert hun tweede album na de ongetitelde aanvang in het jaar 2018. Deze groep distilleert zich door hun verfijnde vocale harmonieën, staande op de nevelige scheidslijn tussen dreampop en de nostalgische shoegaze-klanken van de negentiger jaren.

Dit album skuit nauw aan bij mijn persoonlijke muzikale voorkeuren: echoënde gitaren, nevelige vocalen, en sublieme melodische constructies. Het staat als een monoliet die verklaart dat de shoegaze-vibe verre van vergetelheid is. Binnen deze collectie glanzen de nummers Chosen Light en Born in Understanding als lichtbakens, beide verdienen ze ongetwijfeld een perfecte beoordeling van tien. De resterende composities navigeren tussen een acht en een negen op mijn persoonlijke schaal van muzikale waardering. Momenteel troont dit album fier aan de top van mijn jaarlijkse muzieklijst.

De muziek van Whitelands is als een zachte deken geweven uit de draden van verleden en heden, die een aangenaam onderdak biedt aan de liefhebber van de shoegaze-traditie. Hun vermogen om diep in de emotionele reservoirs van hun luisteraars te duiken, zonder daarbij de essentie van hun eigen artistieke integriteit te verliezen, is ronduit bewonderenswaardig.

Deze lyrische en muzikale reis, die ze ons aanbieden, is een authentieke reflectie van de innerlijke werelden die de bandleden bewonen. Het is een auditief panorama dat de ziel transporteert naar een rijk waar tijd en ruimte samensmelten in de melodieën van nostalgie en vernieuwing. In het landschap van "Night-bound Eyes Are Blind to the Day", wordt het hart van de shoegaze niet alleen onthuld, maar ook gevierd met een verfrissende oprechtheid en een diepgewortelde passie voor muziek.

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.