Alcoholic Faith Mission - Ask Me This (03-10-2011) - Indie

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 21:36

Geniet van de lyrische diepten van Ask Me This, het vierde album van de Deense band Alcoholic Faith Missio  uitgebracht in het jaar 2011. Deze verzameling muzikale poëzie onthult zichzelf als een herkenbare echo van de ziel van de band, initiërend met een betoverende a capella ouverture in de opener Down From Here.

Voortvloeiend in de etherische sferen is Alaska, een compositie die de luisteraar meeneemt op een ijzige, maar verfrissende trip. Daartegenover staat het notoir afwijkende Into Pieces, een track die zich als het zwarte schaap onder zijn broeders wringt, omgeven door een sluier van melodieus mysterie.

Statement manifesteert zich vervolgens als een vederlicht intermezzo, niet bedoeld om de zwaartekracht van de luisterervaring te verstoren. Dit leidt ons naar I’m Not Evil, een nummer dat competentie etaleert zonder echt de zenith te bereiken die de band elders aantikt. Een vergelijkbaar sentiment begeleidt Running with Insanity, een nummer dat, hoewel bedreven, niet de ultieme piek van artistieke vervulling raakt.

Het titelnummer, Ask Me This, staat als een prachtige monoliet binnen de collectie, schitterend in zijn korte maar zoete bestaan, gedrapeerd in aantrekkelijke melodieën die naar meer smachten. Reconstruct My Love volgt als een architectonisch wonder, een topper die de ruïnes van gebroken harten met melodieuze mortel herstelt.

Het voorlaatste nummer, We Need Fear, wendt zich tot de majestueuze kracht van tweestemmige harmonieën, een samensmelting die de luisteraar meesleept in een stroming van onbetwistbare aantrekkingskracht. Tot slot, Throw Us to the Wolves, een nummer dat zich onthult als het kroonjuweel van het album, waarin diverse vocale lijnen in een sereen conflict dansen, de huid het onmiskenbare gevoel van kippenvel bezorgend.

Laat Ask Me This van Alcoholic Faith Mission een spiegel zijn die niet enkel klanken reflecteert, maar ook de diepte van menselijke emoties en artistieke integriteit. Een recensie kan slechts de oppervlakte schrapen van de immense dieptes die dit album herbergt.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.