The Blinders - Beholder (01-02-2024) - Alternative

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 16:53

In de solitaire uren van mijn wekelijkse trip door de releaselijstjes, stuitte ik op het derde album, Beholder, van de Britse formatie The Blinders. Een parel die recent het levenslicht zag en zich onmiddellijk vastklampte aan mijn auditieve zintuigen met zijn ruwe, doch harmonieuze klanken. Het album initieert met een reeks krachtige rocknummers, die de luisteraar meteen in de juiste stemming brengen. Echter, naarmate de reis vordert, ontpopt het album zich en biedt het ruimte aan meer atmosferische popliederen die de diversiteit van het album benadrukken.

Ceremony, het openingsnummer, drenkt de luisteraar in een bad van opwindende vibraties, een perfecte introductie tot de sound van The Blinders.Brakelights wordt vaak gelauwerd als het juweel van het album, een eerbetoon dat het zonder meer verdient. Het nummer dient als een magnetische hymne, waarbij elke noot een meezingbaar element bevat. Echter, het is While I’m Still Young dat, naar mijn bescheiden mening, uitblinkt met een nog rijkere melodie. De voortreffelijke riff in At Any Hand But Hers onderstreept de muzikale finesse die door het gehele album heen zichtbaar is.

Als de reis door het album vordert, verzacht de muzikale toon enigszins, een overgang die echter geenszins afbreuk doet aan de kwaliteit. Always presenteert zich als een aangename verrassing, een serene rustplaats binnen de dynamiek van het album. Het zesde nummer, Iggy Got Camaro, onthult zich als de ballade van de compilatie, een melodische adempauze die de veelzijdigheid van de band onderstreept.

Vervolgens reanimeert Waterfalls of Venice het vurige elan van het album, alvorens over te gaan in Nocturnal Skies, een nummer dat badend in een heerlijke retro indie klank, nostalgische gevoelens oproept. Swallowing Static handhaaft de kwaliteit met zijn aangename compositie, en uiteindelijk sluit All I Need, met zijn bevredigende refrein, de auditieve trip op een hoge noot af.

Conclusie, Beholder van The Blinders is een meer dan gemiddeld album dat zich nestelt in de geest en ziel. Het is een album dat, door zijn eclectische samenstelling en diepgewortelde emoties, een bijzinder goede indruk achterlaat. Een muzikaal tableau dat getuigt van de evolutionaire reis van een band die vastbesloten is haar unieke stem in de rock- en popwereld te laten horen.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.