Sheherazaad - Qasr (EP) (01-03-2024) - Wereld

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 16:01

Na een paar singles is hier dan de EP 'Qasr' van de Amerikaanse artieste Sheherazaad, gelanceerd in februari 2024. Deze prachtige EP belichaamt een transcendente samensmelting van oosterse georiënteerde folklore, een korte sonische trip die de ziel roert en de geest transporteert.

De muzikale bedevaart neemt een aanvang met 'Mashoor' (Befaamd), een track waar de solitaire klanken van een gitaar een etherische ambiance scheppen, kortom een luisterrijk vertrekpunt. De melodieën zijn doordrenkt met een diep mystieke resonantie, die de luisteraar meevoert op een vlucht door onontgonnen emotionele landschappen.

Voortschrijdend naar 'Dhund Lo Mujhe' (Zoek Mij), manifesteert zich een nummer bruisend van levenskracht en elan. Deze compositie etaleert een rijker palet van klanken en introduceert een meer dynamische, doch evengoed meditatieve dimensie aan het geheel.

Het middelpunt van deze muzikale reis wordt gemarkeerd door 'Koshish' (Geprobeerd), waar een subtiele verschuiving plaatsvindt. Hier, in minder mystieke sferen, ontvouwt zich een nummer dat een diepgaande introspectie en menselijke kwetsbaarheid blootlegt.

'Kharam', ervaar ik als een lyrische ballade, doordrenkt met een soort serene melancholie. Het is een track die de hartstrings beroert, zich diep nestelend binnen de schuilhoeken van de ziel.

De epiloog van deze reis, 'Lehja', dient als het kroonjuweel van het album. Dit nummer, versierd met veel afwisseling in de muzikale begeleiding, presenteert een caleidoscoop van sonische kleuren, terwijl de boodschap van 'Lehja' in volle glorie ten gehore wordt gebracht.

Kortom, 'Qasr' nodigt uit tot een voortdurende exploratie, een belofte van nog onontdekte muzikale schatten, een lonkende oproep tot een diepere duik in het hopelijk nog aanstaande oeuvre van Sheherazaad.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.