Steve Hackett - At the Edge of Light (25-01-2019) - Progrock

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 16:57

In een ontdekking van klanklandschappen en emotionele diepten, neemt het album "At the Edge of Light" van Steve Hackett de luisteraar mee op een epische trip. Dit muzikale avontuur ontvouwt zich in een collage van tonen, texturen en verhalen.

De reis vangt aan met "Fallen Walls and Pedestals". De introductie is robuust, een auditieve wake-up call die onmiddellijk de aandacht grijpt. De energie is onmiskenbaar, de muziek een weergave van muren die omvallen en een nieuw tijdperk inluiden.

"Beasts in Our Time" brengt een moment van bezinning. Een sereen, haast bedachtzaam stuk, waar de schalmei het voortouw neemt, al had mijn voorkeur naar de gitaar uitgegaan. Toch, het verdient een welverdiende lof voor zijn bedaarde schoonheid.

De track "Under the Eye of the Sun" werpt een korte nostalgische blik terug naar de dagen van Genesis, alvorens zich te ontplooien in een unieke 'Hackettian' klank. Het middenstuk van deze compositie, een verstilde oase, biedt een fraai contrast met zijn meer dynamische segmenten.

"Underground Railroad" brengt een gospelachtige vibratie, rijk aan variatie en gevoel, die resonanties oproept van een strijd voor vrijheid en verlichting.

"Those Golden Wings" is een symfonische triomf, waarbij een hemels koor bijdraagt aan de majesteit van de compositie. Dit stuk staat fier als mijn favoriete moment binnen het geheel.

De track "Shadow and Flame" leidt de luisteraar langs oosterse melodieën en verweeft deze naadloos met Hackett's meesterlijke gitaarspel, een audioschilderij van exotische landschappen en culturele fusies.

"Hungry Years" daarentegen, biedt een minder opwindende tussenstop in deze muzikale reis, maar dient als een noodzakelijke adempauze voor wat nog komen gaat.

Met "Descent" belanden we in een klinkende introspectie van "Conflict" en neergang, begeleid door dreunend slagwerk dat de luisteraar leidt naar een imaginair strijdperk.

Het album sluit af met "Peace", een sereen en hoopvol einde dat de luisteraar achterlaat met een gevoel van verzoening en toekomstdromen, een perfecte afsluiting van een muzikale odyssee die balanceert tussen licht en schaduw, tussen tumult en harmonie.

Zo vervlecht "At the Edge of Light" door Steve Hackett diverse muzikale thema's tot een rijk en gevarieerd tapijt, een auditief spektakel dat de ziel raakt en de geest vervoert.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.