Habitants - Alma (22-03-2024) - Alternative

Gepubliceerd op 28 maart 2024 om 16:58

In een wereld waar muziek vaak vervalt tot een echo van het verleden, verrast het album "Alma" van Habitants, door zijn frisse benadering en eclectische stijl. Habitantsis is een Nederlandse formatie die zich in de alternatieve rock begeeft, en deze verrijkt met diverse andere muzikale invloeden. Dit werkstuk, hun tweede album, onthult een diepere laag van hun kunstenaarschap, mede dankzij de invloeden van René Rutten, voorheen de snarenplukker bij The Gathering.

De openingsact, "Highways," onthult zich als een onheilspellende track, waarbij de melodieën zich langzaam opbouwen tot een climax die verrassend is doordat de remmen volledig losgaan. Het opvolgende "Youth" brengt een serene sfeer, gekenmerkt door de hemelse vocalen van Anne van den Hoogen, die als een zachte bries de luisteraar omarmen.

Met "Future You" wordt de intensiteit opgevoerd; het nummer dendert de kamer binnen met de kracht en sneltrein. "Cod Fishing" biedt een intiem intermezzo waarin van den Hoogen's vocale kracht en subtiliteit centraal staan, een rustpunt dat een weldadige sereniteit uitstraalt.

Hoewel "Morgen" mij persoonlijk iets minder beroert, blijft het met een acht op tien een sterk nummer dat de cohesie van het album bewaakt. "Alma," het titelnummer, omhult je in een dromerige waas, een muzikale knuffel die geruststelling biedt in de soms chaotische wereld om ons heen.

"Als Ik Het Wist", volgend op "Alma", injecteert opnieuw een dosis intensiteit in het album, culminerend in een krachtige eindfase die niets aan de verbeelding overlaat. Tot slot, "The Waiting Room", een meesterlijke afsluiter, Het bevestigt zonder twijfel dat "Alma" vooralsnog de top 10 leidt van mijn muzikale genoegens van dit jaar.

Met "Alma" bewijzen Habitants niet enkel hun muzikale vakmanschap, maar ook hun vermogen om emoties te vangen in noten en harmonieën. Dit album, dat stijlen mengt met een ongekende finesse, bewijst dat de band niet bang is om te experimenteren en hun eigen unieke stempel op de muziekwereld te drukken. In een tijdperk waarin originaliteit vaak ondergesneeuwd raakt, is "Alma" een verfrissende oase van innovatie en emotie, een muzikaal avontuur dat ik iedereen aanraad te ondernemen.

Waardering: 9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.