Benjamin Francis Leftwich - Some Things Break (09-02-2024) - Singer/Songwriter

Gepubliceerd op 4 april 2024 om 17:41

Bij het ontrafelen van de sonische lagen van "Some Things Break," het nieuwe album van Benjamin Francis Leftwick,, werd ik gegrepen door een mix van emoties. Dit auditieve reisverslag ontvouwt zich als een kleed geweven met melodieën die zowel het hart raken als de ziel uitdagen, maar soms ook niet

De ouverture van dit muzikale avontuur, "I’m Always Saying Sorry" zet onmiddellijk de toon met een vocale kracht die resoneert in de diepste krochten van het gemoed. Het is een krachtige start die belooft dat dit geen alledaagse auditieve ervaring zal worden.

Volgend op dit sterke begin is "Moon Landing Hoax" een compositie die qua intensiteit ietwat achterblijft. Toch, het idee dat men zich losmaakt van de wereld door te twijfelen aan de maanlanding, voegt een fascinerende laag toe aan de interpretatie van het lied.

Met "Break in the Weather" wordt de krachtige energie hervat, een nummer dat de luisteraar meeneemt op een opbeurende melodische windvlaag. Vervolgens neemt "New York" ons mee op een zoeter, sentimenteler pad, dat hoewel buiten mijn gebruikelijke voorkeur, onmiskenbaar vakmanschap toont.

Het titelnummer "Some Things Break" presenteert zich als een ferm gezongen ballade, die echter in de kern een vrij traditioneel liefdeslied blijkt. Desalniettemin toont het de veelzijdigheid van Leftwick's muzikale uitdrukkingsvermogen.

In "Spokane, Washington" voel ik een sterke verbinding door de begeleiding van de gitaar en de levendige essentie van het nummer, wat een welkome afwisseling vormt. "God’s Best" betovert vervolgens met een aanstekelijk tempo dat moeilijk te weerstaan is.

Het meest indrukwekkende nummer, "A Love Like That" manifesteert zich als het zenith van het album, met een onmiskenbare kracht en emotie. "Only You" daarentegen, weet niet dezelfde snaar te raken, terwijl "Don’t Give Up on Light" ons terugbrengt naar een zoetere, misschien te verzadigde klankkleur.

Ter afsluiting, "Some Things Break" begon als een beloftevolle odyssee door het landschap van de hedendaagse muziek. Hoewel het avontuur enkele onverwachte wendingen nam, die niet geheel binnen mijn persoonlijke smaak vielen, kan ik niet ontkennen dat de artistieke expressie van Leftwick een beklijvende indruk achterlaat. Het genre mag dan niet geheel mijn cup of tea zijn, de reis was desalniettemin de moeite waard.

Waardering: 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.