Sylvaine - Atoms Aligned, Coming Undone (02-11-2018) - Postrock

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 16:20

In een odyssee door het sonische landschap dat Sylvaine heeft gecreëerd met hun album "Atoms Aligned, Coming Undone" uit 2018, ben ik, een fervente ontdekker van muzikale parels, op een buitengewone reis gestuurd. Deze reis begint met het titelstuk, een compositie doordrenkt met atmosferische klanken die een prachtige openingsact vormen. De vocalen zweven etherisch boven de instrumentatie, een fenomeen dat reminiscent is aan een verteller die over de muziek zweeft, een beklijvende ervaring.

"Mørklagt" breekt met de serene introductie en introduceert een contrastrijker klankpalet. De vocale levering transformeert opmerkelijk, omarmend een meer veelzijdige en krachtige uitvoering. De gelaagdheid en complexiteit van deze track duiden op een abrupte afwijking van de vorige sereniteit.

"Abeyance" lijkt te beginnen als een hymne gezongen door engelen, een lichte en etherische melodie die je meeneemt naar hogere sferen. Echter, naarmate de muziek in krachtige stromen terechtkomt, verschijnen er grunts die een onmiskenbaar metaalachtige invloed onthullen, waardoor een fascinerende synergie tussen zachtheid en kracht ontstaat.

Bij "Worlds Collide" zou men tumult verwachten, maar de realiteit is verrassend gematigd. De climax van het nummer is weliswaar intenser, maar het geheel blijft verfijnd en gecontroleerd, een getuigenis van Sylvaine's meesterschap in het balanceren van dynamiek.

"Severance", het vijfde nummer, stort zich onmiddellijk in de storm, met een energie die allesbehalve terughoudend is. Deze track is een meesterwerk, een krachtige uitdrukking van muzikale expertise die de luisteraar meesleurt in zijn onstuimige stroom.

Het epische slotstuk, "L’Appel du Vide", nodigt uit tot serene reflectie, vooral in het middenstuk waar een rustgevende kalmte heerst. Deze rust wordt echter onderbroken wanneer de intensiteit toeneemt, een spannende afsluiting van een reis die zowel rustgevend als opwindend is.

Het album "Atoms Aligned, Coming Undone" van Sylvaine is een verbluffende fusie van postrock en postmetal elementen, een muzikale reis die zowel uitdagend als bevredigend is. Elke track biedt een unieke verkenning van het spectrum tussen sereniteit en kracht, waardoor dit album een onmisbaar artefact is voor elke liefhebber van het genre. Sylvaine heeft met dit werk een indrukwekkende prestatie neergezet.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.