The Rolling Stones - Live at the Wiltern (08-03-2024) - Rock

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 16:46

Duikend in het nieuwste album van The Rolling Stones, "Live at the Wiltern", ervaar ik een onmiskenbare mix van nostalgie en vernieuwing. De opname dateert van 2002, en deze iconische Britse band blijft ons verrassen met dit materiaal. De keuze voor nummers die zelden live ten gehore zijn gebracht, verleent dit album een exclusief cachet dat de ware Stones-enthousiast niet kan negeren.

Vanaf de openingstrack "Jumpin' Jack Flash" wordt duidelijk dat dit geen gewoon concertalbum is. De energie spat ervan af en het publiek is hoorbaar in zijn element; Vervolgens neemt "Live with Me" ons mee op een iets intiemer pad, waarbij de rauwe, ongefilterde klanken van de band perfect tot hun recht komen.

"Neighbours" en "Hand of Fate" worden met een frisheid uitgevoerd die bijna doet vergeten dat deze nummers toen al decennia oud waren. Het unieke van deze uitvoeringen ligt in de subtiele nuances en de manier waarop Mick Jagger’s stem zich nog altijd moeiteloos om de melodieën wikkelt.

De melancholie van "No Expectations" raakt een gevoelige snaar, waarna "Beast of Burden" de stemming opbeurt met zijn kenmerkende groove. "Stray Cat Blues" krijgt een verrassend scherpe wending die bewijst dat de Stones nog steeds konden rocken met de besten.

"Dance, Part 1" en "Everybody Needs Somebody to Love" brengen de sfeer naar een kookpunt, terwijl "That’s How Strong My Love Is" de emotionele diepte van het album verder verdiept. Met "Going to a Go-Go" is het onmogelijk stil te blijven zitten; het nummer transformeert de Wiltern in een bruisende feestzaal.

De tweede helft van het album houdt het momentum vast met krakers als "Thru and Thru" en "You Don’t Have to Mean It", gevolgd door een meeslepende uitvoering van "Can't You Hear Me Knocking". "Rock Me Baby" en "Bitch" zijn uitzonderlijk levendig, en voor de echte fans voelt het bijna alsof ze de jonge Stones weer zien optreden in de bloei van hun carrière.

"Start Me Up" zet een krachtige toon voor de finale, waarbij "Brown Sugar" en "Tumbling Dice" niet alleen herinneringen oproepen maar ook bewijzen dat deze muzieklegendes nog steeds relevant zijn. Elk nummer op dit album is een testament van hun blijvende invloed op de rockmuziek.

Als geheel biedt "Live at the Wiltern" een fascinerend inkijkje in het kunnen van The Rolling Stones van 20 jaar geleden, alsof ze met elk nummer opnieuw hun legendarische status bevestigden. Dit album is meer dan een muzikale reis; het is een levend archief dat blijft resoneren met zowel oude als nieuwe generaties. Zeker een meerwaarde voor elke muziekliefhebber.

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.