Jerry Butler - Aware of Love (1961) - Soul/Pop

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 17:46

Als fervent muziekliefhebber voel ik me altijd aangetrokken tot de klassieke soulmuziek die de tand des tijds heeft doorstaan. Een dergelijk juweeltje is 'Aware of Love' van Jerry Butler, een album dat voor het eerst het licht zag in 1961. Dit album, doordrenkt met emoties en de fluwelen stem van Butler, verdient het om van dichtbij bekeken te worden.

 • Where Do I Turn - Dit nummer opent onmiddellijk met de sfeer van een zoektocht die onzekerheid creëert. Butler's stem komt krachtig over, vol emotie. Het voelt alsof hij echt zoekt naar antwoorden in het leven.
 • Aware of Love - De titeltrack is een tedere ballade waarin Butler zingt over het bewustzijn van liefde en de complexiteit ervan. Zijn zachte stem en de subtiele instrumentatie zorgen voor een intiem gevoel.
 • When Trouble Calls - Hier versnelt het tempo iets, met een ritmische achtergrond die de urgentie van problemen die opduiken in het leven benadrukt. Butler's expressieve interpretatie maakt het makkelijk om te voelen wat hij doormaakt.
 • Without Your Love - Een hartverscheurend nummer over verlies en verlangen. Butler's emotionele diepte is voelbaar; de pijn in zijn stem snijdt door de ziel.
 • Couldn't Go to Sleep - De frustratie en slapeloosheid door liefdesverdriet worden hier prachtig verbeeld. Butler's stem fluctueert perfect met de melodielijnen, wat een rusteloos gevoel geeft.
 • I'm a Telling You - Dit nummer heeft een meer opgewekte toon, maar de tekst spreekt van vastberadenheid en waarschuwing. Het heeft een aanstekelijk ritme dat contrasteert met de ernst van de woorden.
 • Wicked Man - Butler neemt hier een donkerder toon aan, met een verhaal over verkeerde keuzes en moraliteit. De diepe bassen en de dreigende melodie versterken het thema van het nummer.
 • I See a Fool - Dit nummer heeft een spottende toon, waarin Butler reflecteert op eigen fouten. De muzikale arrangementen zijn slim en versterken het zelf reflectieve van de tekst.
 • Love Me - Een smeekbede om liefde, puur en simpel. De eenvoud van de instrumentatie laat Butler's stem schitteren, die smeekt en verleidt.
 • One by One - Dit nummer heeft een soort marsritme, wat een gevoel van onvermijdelijkheid en acceptatie geeft aan de opeenvolging van levensgebeurtenissen.
 • Is This True Love - Het kortste nummer op het album, maar zeer krachtig. Butler vraagt zich af over de echtheid van liefde, met een bijna filosofische benadering.
 • Find Another Girl - Een prachtige afsluiter van het album, waar Butler adviseert verder te gaan na een gebroken hart. De opbouw van het nummer tot de krachtige climax is meesterlijk.

Jerry Butler's 'Aware of Love' is meer dan alleen een verzameling liedjes; het is een reis door de complexiteiten van het hart. Elk nummer is zorgvuldig samengesteld om een spectrum aan menselijke emoties te verkennen, waardoor het album een tijdloos reliek is dat nog steeds relevant is. Dit album laat zien dat sommige muziek nooit veroudert, maar met ons mee evolueert en ons blijft raken, ongeacht hoeveel tijd er voorbijgaat.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.