My Dying Bride - A Mortal Binding (19-04-2024) - Metal

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 16:37

Hieronder volgt mijn recensie van het album 'A Mortal Binding' van de Britse groep My Dying Bride, dat verscheen in 2024. Dit werkstuk wordt gekenmerkt door een mix van fascinerende muzikale structuren, die echter soms overschaduwd worden door een zangstijl die niet iedereen kan bekoren.

  • Her Dominion – De track opent met een verbluffende gitaarriff die direct de aandacht grijpt. Het is echter jammer dat het grunten de schoonheid van de muziek enigszins tenietdoet. Het contrast tussen de verfijnde instrumentatie en de ruwe vocalen creëert een boeiende, doch polariserende luisterervaring.

  • Thornwyck Hymn – Dit nummer is typisch My Dying Bride: langzaam, dreigend en gevuld met een donkere atmosfeer. De zwaarmoedige melodieën weven een tapijt van melancholie dat naadloos aansluit bij de algehele esthetiek van de band.

  • The 2nd of Three Bells – De track onderscheidt zich met een prachtige melodie die door de lucht zweeft als een sombere, maar betoverende mist. Wederom wordt de ervaring echter enigszins vertroebeld door het onnatuurlijke grunten dat door de serene klanken breekt.

  • Unthroned Creed – Een wat zwakkere opening maakt dit nummer aanvankelijk minder overtuigend. Echter, het tweede deel van het nummer herpakt zich met krachtige arrangementen die zowel reflectie als kracht tentoonspreiden.

  • The Apocalyptist – Dit nummer faalt helaas om volledig te overtuigen. De zang voelt wederom misplaatst tegenover de complexe en boeiende instrumentale achtergrond die My Dying Bride zo kenmerkt.

  • A Starving Heart – Begint met een subtiele, ingetogen introductie die de luisteraar zachtjes meevoert naar een krachtigere doorstart. De dynamiek tussen de rustige en intense segmenten is meesterlijk uitgevoerd.

  • Crushed Embers – Mijn favoriet van het album. Dit nummer illustreert perfect het vermogen van de band om diepe emotionele thema’s te verkennen met hun kenmerkende geluid. Echter, de inhoudelijke vormgeving van de stijl wordt naarmate het album vordert ietwat voorspelbaar.

Samengevat biedt 'A Mortal Binding' zowel momenten van muzikale genialiteit als momenten waarop de vocale keuzes de ervaring kunnen hinderen. Fans van My Dying Bride zullen veel waarderen in deze nieuwe toevoeging aan hun discografie, hoewel het grunten duidelijk niet voor iedere luisteraar is weggelegd.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.