Tourist - Memory Morning (19-04-2024) - Electronic

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 21:14

"Memory Morning", het album van de Britse electronica-artiest Tourist, net verschenen, is een levendige compilatie die de lente op een vrolijke wijze inluidt. Elk nummer brengt zijn eigen unieke sfeer, wat het geheel een heerlijk dansbaar karakter geeft. Na een aantal luisterbeurten was ik overtuigd van de diversiteit en kwaliteit, wat mij uiteindelijk deed besluiten om deze toe te voegen aan mijn playlist, vooral dankzij het krachtige slot van het album.

Het eerste nummer, "Lifted Out", voelt misschien niet als het krachtigste begin. Het mist enigszins de impact die ik gewoonlijk zoek in een openingsnummer. Echter, het volgende nummer, "A Little Bit Further", met zijn betoverende, dromerige introductie, trekt direct de aandacht en is onmiskenbaar geschikt voor een dansvloer.

"Valentine" volgt met een aangename melodie die makkelijk in het gehoor ligt, hoewel het niet echt uitblinkt qua originaliteit. Het voelt comfortabel, maar mist dat beetje extra om het memorabel te maken. "Siren" daarentegen, brengt een frisse wind met zijn dynamische variaties die een zekere spanning in het album brengen.

"Ithaca" is een absolute parel. De introductie is prachtig en de melodieën zijn dromerig en fascinerend, waardoor het nummer je meeneemt op een muzikale reis. "Blink" zorgt voor een ontspannen vibe die perfect is om bij te komen na de voorgaande emotionele achtbaan.

"EST" brengt het tempo weer terug met zijn uitstekende dansbaarheid en variatie, waardoor het onmogelijk is om stil te blijven zitten. "Second Nature" heeft een indrukwekkend intro en handhaaft de dansbare energie, wat bijdraagt aan de cohesie van het album.

"Crush" is ongetwijfeld het hoogtepunt van "Memory Morning". Het nummer is opzwepend en aanstekelijk, en heeft een unieke charme die het onderscheidt van de rest van het album. Tot slot, het titelnummer "Memory Morning" sluit het album af met een sterk slotakkoord dat zowel bevredigend als inspirerend is.

Samengevat is "Memory Morning" van Tourist een album dat veel vrolijkheid brengt, vooral passend bij het ontluikende seizoen. Het biedt een mix van dansbare nummers met enkele rustigere tracks om voor balans te zorgen. Een aanrader voor liefhebbers van elektronische muziek die op zoek zijn naar iets dat zowel verfrissend als vertrouwd is.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.