sleepmakeswaves - It's Here. But I Have No Names for It (12-04-2024) - Postrock

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 17:33

Bij deze, een recensie van het album ‘It’s Here, but I Have No Names for It’ door de Australische postrockgroep sleepmakeswaves, uitgebracht in 2024. Dit album vervoert luisteraars door een reeks sonische landschappen die zowel uitdagend als onverwacht zijn.

"All Hail Skull" zet meteen de toon met een intro dat de luisteraar bewust op het verkeerde been zet. De track kenmerkt zich door zijn scherpe contrasten, waarbij fluisterzachte momenten naadloos overgaan in krachtige explosies van geluid. Dit zorgt voor een fascinerende dynamiek die je aandacht vasthoudt.

"Super Realm Park" is een krachtige opvolger die de intensiteit van het album hooghoudt. Het nummer is rijk aan gelaagde gitaarpartijen en drijvende ritmes, wat een gevoel van eindeloze expansie creëert.

"Ritual Control" volgt met een robuuste start en het tempo blijft onverbiddelijk hoog. Het nummer brengt een ruwe energie met zich mee die bijna voelbaar is door de speakers.

"Black Paradise" begint verrassend ingetogen met een prachtige akoestische introductie, waarna het geleidelijk opbouwt naar een emotionele climax, om vervolgens sober af te sluiten. Het nummer toont de veelzijdigheid van de band aan en biedt een adempauze in het midden van het album.

"Verdigris" biedt een exquise mix van soundscapes gecombineerd met prachtige melodieën. Het nummer nodigt uit tot introspectie en reflectie, waardoor je als luisteraar even verloren raakt in de muzikale nevels.

"Terror Future" is een archetype van een postrocknummer: krachtig en prachtig. Het nummer vervoert je met zijn majestueuze gitaarlijnen en krachtige dynamische wendingen.

"It’s Here, but I Have No Names for It", het titelnummer, begint met een sfeer die doet denken aan Pink Floyd maar evolueert snel naar een typische postrockontploffing van geluid, waarbij de band hun meesterschap van het genre laat zien.

"This Close Forever" sluit het album af met een ingetogen eerste helft die geleidelijk toeneemt in intensiteit, resulterend in een uitbundig en bevredigend slotstuk.

Dit album van sleepmakeswaves is een sonische reis die de luisteraar meeneemt door diverse muzikale texturen en emoties, elk nummer biedt een nieuw perspectief binnen het postrock genre. Met zijn afwisseling van ingetogen schoonheid en robuuste kracht, is dit album een must voor iedereen die zich wil verliezen in de diepten van muzikale innovatie.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.