Jackie Wilson - Baby Workout (04-1963) - R&B

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 17:57

Het album 'Baby Workout' van Jackie Wilson, uitgebracht in 1963, staat bol van energie en variatie, een ware viering van zijn vocale bekwaamheid en stijl. Elk nummer biedt een unieke inkijk in het talent en de veelzijdigheid van Wilson, terwijl het tevens een tijdsbeeld schetst van de vroege jaren '60.

"Shake! Shake! Shake!" opent het album met een uitbundige twist die je direct in de juiste stemming brengt. Jackie's dynamische stemgeluid en de onmiskenbare kwaliteit van zijn uitvoering zetten meteen de toon voor het hele album.

Vervolgens vertraagt "The Kickapoo" het tempo enigszins, maar verliest niets aan intensiteit. Het nummer charmeert met zijn melodieuze slow rock en de interactie met de achtergrondzangers voegt een extra laag van diepte toe die zeer genietbaar is.

"Yeah! Yeah! Yeah!" mag dan misschien niet het sterkste nummer van de plaat zijn, het blijft een solide bijdrage met een aanstekelijke energie die moeilijk te negeren is.

Met "You Only Live Once" keert de passie volop terug. De melodie is krachtig en wordt met zoveel vuur gebracht dat het een onmiddellijke favoriet wordt bij het luisteren.

"Say You Will" is nog een twistnummer, doordrenkt met passie. De levendigheid van Jackie’s performance maakt dit een memorabel en opwindend nummer.

De titeltrack "Baby Workout" is ongetwijfeld het hoogtepunt van het album. Het is aanstekelijk, een echte meezinger die je uitnodigt om op te staan en mee te dansen.

"It's All My Fault" biedt een contrast met de rest van het album; het is minder opvallend ondanks de toevoeging van het Hammond orgel, wat een subtiele charme geeft.

"Love Train" pakt de draad weer op met zijn aanstekelijke ritme en nodigt uit tot swingen, een ware oorwurm die blijft hangen.

"Now That I Want Her" is prachtig gedreven. Jackie's levering van de lyriek met zoveel emotie voegt een authentieke passie toe die het nummer verheft.

Hoewel "(I Feel Like I'm in) Paradise" misschien niet de verwachte impact heeft, toont het toch de veelzijdigheid van Wilson in stijlen en uitvoeringen.

"(So Many) Cute Little Girls" biedt weer een oppepper met zijn aangename drive, waardoor het makkelijk is om mee te gaan in de stroom van de muziek.

Het album sluit af met "What Good am I Without You", een uitstekend dansbaar nummer dat een passende afsluiting biedt voor een dynamisch en plezierig album.

Met 'Baby Workout' demonstreert Jackie Wilson zijn uitzonderlijke vaardigheden als zanger en entertainer. Elk nummer draagt bij aan een muzikale ervaring die zowel tijdgebonden als tijdloos aanvoelt, waardoor het een essentiële toevoeging is aan de collectie van elke muziekliefhebber.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.