Bachman Turner Overdrive - Bachman Turner Overdrive II (12-1973) - Hardrock

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 21:31

Bachman Turner Overdrive's album 'Bachman Turner Overdrive II' uit 1973 is een klassiek stuk rockmuziek dat, zelfs vele jaren na de release, nog steeds de kracht heeft om nieuwe fans te winnen. Als liefhebber van rockmuziek uit die tijd heb ik het album onlangs weer eens beluisterd en hier volgt mijn persoonlijke beoordeling van elk nummer.

Het album trapt af met "Blown", een track die direct de toon zet met zijn melodieuze rockklanken. Dit nummer heeft een heerlijke gitaarriff en een krachtig ritme dat me meteen in de stemming brengt. De energie van "Blown" is aanstekelijk en zet een sterke toon voor de rest van het album.

Vervolgens gaan we over naar "Welcome Home". Dit nummer is meer ingetogen, maar verrast met een krachtig refrein. Het contrast tussen de zachtere coupletten en het robuuste refrein zorgt voor een dynamische luisterervaring. Het is een nummer dat blijk geeft van de veelzijdigheid van de band, waarbij ze bewijzen dat ze zowel harde als zachte tonen kunnen aanslaan.

"Stonegates" is het volgende nummer en dit is echt een van mijn favorieten. Het is een lekker stevig nummer met een fijne groove dat perfect de ruige, ongepolijste kant van rock 'n' roll weergeeft. De gitaarsolo's zijn indrukwekkend en het nummer heeft een onmiskenbare drive die me altijd weer energie geeft.

"Let it Ride" is waarschijnlijk een van de bekendste nummers van het album. Het is een iconisch rocknummer dat vaak op de radio wordt gedraaid. Toch is het niet echt mijn ding. Hoewel het goed geproduceerd is en de muzikale vaardigheden duidelijk aanwezig zijn, spreekt de algemene vibe van het nummer me gewoon niet zo aan

"Give It Time" trekt de aandacht weer met zijn stevigheid, vooral door de krachtige zang. Dit nummer laat zien hoe goed de band kan balanceren tussen melodieuze rock en een harder geluid. De vocalen zijn bijzonder overtuigend en dragen echt bij aan het gevoel van het nummer.

"Tramp" is een vrij kalme onderbreking op het album. Het biedt een mooie gelegenheid om even adem te halen na de vorige energieke nummers. Het is een goed geplaatst nummer dat de flow van het album ondersteunt en een beetje diversiteit toevoegt aan het geheel.

"I Don't Have to Hide" volgt, en dit is ook een redelijk ingetogen nummer met een prettige melodie. Het is zachter dan sommige van de andere tracks, maar het heeft een subtiele kracht die het een blijvende indruk geeft. Het is een van die nummers die groeien bij elke luisterbeurt.

Tot slot is er "Takin' Care of Business", ongetwijfeld de meezinger van het album. Dit nummer is een echte klassieker en zeker een van de meest bekende nummers van de band. Het heeft een catchy refrein dat je niet uit je hoofd krijgt en een ritme dat uitnodigt om mee te klappen of te dansen. Het is een perfecte afsluiter van het album.

"Bachman Turner Overdrive II" is een album dat zijn tijd goed heeft doorstaan. Elk nummer heeft zijn eigen karakter en samen vormen ze een coherente collectie van werk. Het is een album dat de essentie van de vroege jaren 70 vastlegt.

Waardering: 6,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.