Moonpools - Hide and Seek (19-04-2024) - Shoegaze

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 17:06

Moonpools is een Zwitserse band die dromerige shoegaze en dreampop op hun repertoire hebben staan. De band heeft onlangs hun EP "Hide and Seek" uitgebracht. Als liefhebber van dit muziekgenre was ik erg benieuwd naar deze release, en na meerdere keren luisteren kan ik zeggen dat het een indrukwekkende verzameling van nummers is. Hieronder volgt mijn gedetailleerde review van elk nummer op de EP.

Het openingsnummer "Forget" zet meteen een sterke toon. Het is een prachtig melodische track die een fijne, lichte gruis heeft. De zanglijnen vloeien naadloos samen met de instrumenten, waardoor het een aangename luisterervaring biedt die mij zowel kalmeert als intrigeert. Het gebruik van subtiele echo-effecten en een zwevende gitaar maakt het een sterke opener voor de EP.

Daarna komt "Say Anything," waarin invloeden van bands zoals Lush en zelfs My Bloody Valentine te herkennen zijn, vooral in het instrumentale deel. De gitaarlijnen zijn dikker en de feedback meer aanwezig, wat een mooie balans vormt met de zachtere, meer etherische klanken van het eerste nummer. Het nummer heeft een nostalgische toon die me terugbrengt naar de hoogtijdagen van de shoegaze.

"Never Mind" is het derde nummer en wordt gekenmerkt als een grandioze track die kippenvel veroorzaakt. En terecht; het is een emotioneel geladen nummer met krachtige vocalen en een indrukwekkende opbouw die culmineert in een explosie van geluid. De dynamiek binnen dit nummer is exemplarisch voor wat goede shoegaze kan zijn—overweldigend, maar tegelijkertijd diep ontroerend.

"Someday" breekt met de shoegaze traditie en neigt meer naar pure dreampop. Het is een mooi ingetogen nummer dat meer ruimte biedt aan de vocalen en een simplistischer instrumentale begeleiding heeft. De kalme sfeer maakt het een perfect rustpunt in de EP.

Het laatste nummer, "See-Through", combineert dreampop met een gezonde dosis shoegaze. Het is een meeslepende track die langzaam opbouwt naar een geweldige climax. De zachte, fluisterende zang aan het begin wordt geleidelijk overstemd door een rijke laag van geluid die het nummer naar een indrukwekkend hoogtepunt tilt.

Concluderend is "Hide and Seek" een prachtige EP die aantoont hoe effectief Moonpools het shoegaze en dreampop genre beheerst. Elk nummer heeft zijn eigen charme en samen vormen ze een coherente en emotioneel geladen luisterervaring. Het is jammer dat het slechts een EP is en geen volledig album, want deze nummers werken zeker verslavend. Ik kijk al uit naar meer materiaal van deze getalenteerde groep.

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.