Love Spirals Downwards – Idylls (1992) - Etherisch

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 18:35

 

Etherische muziek is er op uit je onder hypnose te krijgen. Dat is wat ik altijd als antwoord geef als iemand vraagt wat hij of zij zich moet voorstellen bij Etherial/Etherische muziek.Op internet vind ik het volgende over etherisch:

  1.  Zeer licht en ijl; tot het hogere, fijnere behorend, hemels, in tegenstelling tot het zware stoffelijke op aarde; ook vergeestelijkt;
  2.  Vluchtig, snel verdampend.

Het heeft iets te maken met ether, een stof die je in een andere geestelijke toestand brengt. Het één na laatste nummer van het album is Waiting for the Sunrise, het meest etherische van dit album denk ik. 

De muziek van Love Spirals Downwards is inderdaad soms wat bezwerend. Het ligt erg dicht aan tegen Shoegaze en Dreampop. Luister maar naar (het begin van) Eudaimonia., een typisch shoegaze geluid. Invloeden van Cocteau Twins hoor ik daar ook. Ook het slotnummer And The Wood Comes Into Leaf is gelardeerd met shoegaze.

Waarom ik de muziek erg fraai vind is daardoor wel duidelijk. Het enige wat een beetje tegenvalt is de geluidskwaliteit. Ik heb een set goede luidsprekers en ook een erg goede koptelefoon, maar toch klinkt de muziek niet altijd helder. Zou ook aan de lichte tinnitus kunnen liggen en aan mijn leeftijd.

Een heerlijk album zo op de zondagmiddag. Ik zal hierna weer iets stevigers opzoeken.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.