Nona Problemo – Nona Problemo! / Young Prisms – In Between

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 21:27

 

Nieuw!

Nona Problemo – Nona Problemo! (17-02-2023) Genre New Wave

 

Een band van Belgische komaf (Leuven) die tot nu toe een paar singles heeft uitgebracht en nu komt met een EP waarop deze singles en nog twee andere tracks zijn terug te vinden.  Ik heb ergens gelezen dat de band zich presenteert als een radicaal naïve eco wave band. Veel daarvan is terug te vinden in het nummer Sci-Fi Submarine. ‘Only one more place to hide in my sci-fi submarine’. Dat is wat ons te wachten staat als de zeespiegel te hoog is gestegen en waarin we uitzicht hebben op ‘Micro plastic sunken treasures’.

De muziek doet wat denken aan de new wave/postpunk van de jaren 80 maar is daar eigenlijk te vrolijk voor. Dat komt grotendeels door de opgewekte zang. Het is een soort van Cure maar dan met een knipoog.

Mijn favoriet op de EP is starter Nowhere Home. Een fijne riff en een mooie melodie. Vervolgens  Are You Equally Weird??? Het nummer met de grootste postpunk invloed. Maar ook nu weer met een kwinkslag.
Fighting Climate Zombies, daar hoef ik niets aan toe te voegen. The Walloon Wall klinkt als een protestsong. Wallonië achter muren? Een leuke EP.

Waardering 7.

Young Prisms – In Between (27-03-2012) Genre Shoegaze.

Young Prisms is een 2e generatie shoegaze band uit San Francisco USA. Hun muziek is te karakteriseren als psychedelische shoegaze. Opgericht rond 2009 door Matt Allen, Giovannio Betteo, Stefanie Hodap en Jordan Silbert.

In 2009 kwam hun eerste EP uit. Vervolgens een album in 2011 en dit album in 2012. Recent is een derde album uitgebracht. Muziek die mij wat doet denken aan de band Pinkshinyultrablast. De eerste releases van de band klonken nog wat onvolwassen maar op dit album klinken de nummers erg degelijk. Het geheel klinkt wat minder gruizig en de zang verdampt daardoor veel minder tussen het gitaargeweld.

Waar sommige 2e generatie shoegaze band wat vernieuwend waren is de muziek van Young Prisms een retrospectie van de shoegaze uit de jaren 90. Met name de invloed van de muziek van Slowdive is goed hoorbaar.

Voorlopig het beste wat Young Prisms gemaakt heeft, maar hun laatste release moet ik nog beluisteren.

Waardering 8,0

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.