The Magnetic Fields (Indiepop) & Claire Rosinkranz (Pop)

Gepubliceerd op 11 mei 2023 om 13:38

The Magnetic Fields hebben in 1999 dit album uitgebracht met 69 liefdesliedjes er op. Bijna drie uur muziek. Gaat dat niet vervelen? Ik heb het geprobeerd en het is een te lange zit.

Destijds kon ik er nog wel de 'lol' van inzien (veel liedjes hebben een komische noot), maar nu die verrassing weg is blijft er voor mij niet zoveel te genieten over. 

Dat het 69 liedjes bevat is uiteraard geen toeval maar het versterkt het oubollige gevoel dat ik krijg bij de liedjes.

Mijn waardering blijft steken op een 6 terwijl dat ooit een 8 is geweest. Maar sommige dingen doorstaan de tand des tijds nou eenmaal niet.

Wat me vandaag wel aanspreekt is deze EP van Claire Rosinkranz, van wie ik niet meer weet dan dat zij afkomstig is uit de Verenigde Staten.

De EP 6 Of A Billion is in 2021 verschenen na een debuut EP die ik (nog) niet ken, Inmiddels is er ook een volledig album uitgebracht.

Frisse popliedjes die balanceren op de grens van mainstream en Indie pop. Maar is dat belangrijk? Het klinkt onbevangen en dat is een hele opluchting na de lange zit hiervoor.

Wie van vrouwelijke singer songwriters houdt zou deze EP eens moeten beluisteren. Het kost je nog geen twintig minuten, maar wel 20 aangename.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.