Beach House (Dreampop) en Wang Wen (Postrock)

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 10:03

Beach House maakt muziek waarop het heerlijk relaxen is. Dromerige muziek en daar houd ik wel van.  Maar is het dreampop of is het etherisch? Al die hokjes.....!

Ik houd het op dreampop. Prachtige melodieën in een muzikale omlijsting die soms dichtbij shoegaze in de buurt komt, zoals in Dive.

De band heeft haar roots in Baltimore, USA. Ik heb ook het idee dat de meeste shoegaze en dreampop uit de USA afkomstig is. De band bestaat al sinds 2004 en dit is het zevende album uit 2018. Gestart als duo, maar inmiddels is het een trio.

Ik ken de overige albums niet, maar die gaan zeker op mijn t0-do lijstje. Zo is er vorig jaar een dubbelalbum verschenen.

Van Wang Wen heb ik al eerder een album besproken. De muziek lijkt in niks op die van Beach House maar ik vind het zeker net zo fraai.

Wang Wen maakt 'traditionele' Postrock. Ingetogen momenten en bombastische uitspattingen wisselen elkaar af terwijl de muziek erg melodieus blijft. Het is een recept dat zowel de headbanger als de intensieve luisteraar aanspreekt. Echt origineel is de muziek van Wang Wen daardoor niet, maar dat is in mijn beleving geen minpunt.

Het album bevat 7 nummers. 7 Objects In Another Infinite Space. de titel waaronder het album is uitgebracht. Voor mij is alles wat met ons heelal te maken heeft zonder uitzondering interessant. Dat geldt ook voor Wang Wen.

Waardering : 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.