Anathema - A Fine Day To Exit (2001 - Alternative rock)

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 21:49

A Fine Day, het openingsnummer van dit album begint vrij bedeesd, maar al na 1,5 minuut komt iets van de aard van het album naar boven. De muziek die balanceert tussen Progrock en Alternative Rock is soms lekker stevig.

Release doet het rustig aan. Een fraaie soort van ballad die aan het einde wel wat aanzwelt maar de rust weet te bewaren. Leave No Trace is een wat onopvallend nummer en raakt me wat minder.

Daarna Underworld, mijn prijsnummer van dit album. Een fijne rif en melodie. Er komt ook wat meer vuur in de muziek. Pressure is een nummer met twee gezichten. Een wat timide begin maar een mooie gitaarsolo kan veel goed maken. Panic is de juist gekozen titel van Panic. 

Breaking Down The Barriers, een erg prettig nummer met mooie details zoals de achtergrondzang. Ook een groen hartje. In Looking Outside Inside gaan de remmen los. Een hardrockband waardig. Het titelnummer is van hetzelfde laken en pak. En dan het slot Temporary Peace. Een beetje jammer, want zo'n nummer met minuten lange stilte. Dat zal wel met de titel te maken hebben. Ik kan daar nooit zoveel mee.

De band Anathema komt uit Liverpool en is ooit gestart als Doom Metal band maar is steeds 'milder' geworden. Volgens Discogs een van de meest bijzondere transformaties van een band ooit. Er staan nog 5 albums van de band op mijn plank, dus : wordt vervolgd.

Waardering : 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.