swim school - duality (2023 - Rock)

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 20:34

De EP 'Duality' van de Britse band swim school, uitgebracht in 2023, is een muzikale ontdekking die intrigeert en betovert. Deze plaat biedt een unieke combinatie van indierock en subtiele rauwheid, wat resulteert in een luisterervaring die zowel diepgaand als meeslepend is. De nummers balanceren op de grens tussen ingetogen melodieën en krachtige uitbarstingen, waardoor de EP een dynamisch geheel vormt dat je aandacht vasthoudt van begin tot eind.

Kill You opent de EP met een prachtig ingetogen geluid. Dit indierocknummer onderscheidt zich door de fragiele, maar krachtige zangstem die een rauw randje heeft. De emotie in de stem draagt bij aan de diepte van het nummer, wat het een memorabele start maakt.

Delirious trekt de luisteraar vervolgens met meer intensiteit in de wereld van swimschool. Dit nummer versnelt het tempo aanzienlijk en toont een steviger geluid. De energie spat ervan af en het ritme sleept je mee in een opwindende muzikale reis.

Don't Leave Me Behind brengt de luisteraar weer terug naar een meer ingetogen sfeer. Toch blijft het nummer spannend door de gruizige passages die onverwachts opduiken. De contrasterende elementen binnen het nummer zorgen voor een boeiende luisterervaring.

Over Now sluit de EP af met opnieuw een lekker rafelig geluid en een prima melodie. De harmonie tussen de zang en de instrumentatie maakt dit nummer een perfecte afsluiter van de EP. Het nummer blijft nog lang na de laatste noot in je hoofd rondzingen.

In conclusie, 'Duality' is een indrukwekkende EP die de veelzijdigheid van swim school laat zien. De band weet een perfecte balans te vinden tussen ingetogen en krachtige momenten, wat resulteert in een meeslepende luisterervaring. Het is duidelijk dat deze EP slechts een voorproefje is van wat komen gaat. Het wordt tijd dat swimschool een volledig album uitbrengt, want hun muzikale potentieel is onmiskenbaar en verdient het om volledig tot uiting te komen.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.