RVG - Brain Worms (2023 - Indierock)

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 14:37

Naar aanleiding van enkele positieve berichten en recensies heb ik dit vorige maand uitgekomen album gisteren en vandaag een aantal maal gestreamd.

En het is inderdaad een erg fraai album deze derde langspeler van de band RVG. De afkorting staat voor de Romy Vager Group en deze 'group' is afkomstig uit Melbourne Australië.

Voor mij een kennismaking met de band en die bevalt zo goed dat ik het album direct een plaatsje gun in mijn blog.

Vooral het tweede deel van het album, te beginnen met het prijsnummer Squid is zeer sterk. Een nummer dat een constante dreiging uitstraalt. Een wat opzwepende melodie en een heerlijke bitse zang. Een groen hartje verdiend op spotify dus.

Is de eerste helft dan slecht? Nee hoor, geenszins!! Common Ground opent het album erg prettig. Je hoort direct dat het goed zit met de productie. Fijne melodie, een prettige gitaar.

Midnight Sun doet het wat steviger. Kan geen kwaad want het past beter bij de stem van Romy. Daarna het prettige It's Not Easy met weer die fantastische gitaar. De combi met de zang vormt echt een dream-team.

Tambourine dat naar ik aanneem refereert aan de lock downs en mondkapjesplicht vanwege Covid, met een liefde op afstand. Brain Worms, het hoofd vol met alle nieuws (echt en fake) dat een mens tegenwoordig te verstouwen krijgt.

You're The Reason raakt me muzikaal wat minder. Een soort van ballad. Nothing Really Changes, een persoonlijke boodschap naar de wereld en de prachtige afsluiter Tropic Of Cancer, de berusting.

De voorgaande albums ga ik zeker ook proberen, maar dit album scoort een 8,5.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.