Marianne Faithfull - A Secret Life (1995 - Rock)

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 13:31

Marianne Faithfull, de inmiddels 76 jarige zangeres uit Londen heeft volgens mij een enerverend leven geleefd tot nu toe. Als je ooit de vriendin van Mick Jagger bent geweest (4 jaar lang van 1966 tot 1970) heb je vast veel bijzondere verhalen.

Uit duizenden herkenbaar  is ze met haar rokerige stemgeluid. Ik heb 6 albums van haar en hoe vaker ik dit album beluister hoe hoger het komt te staan in dat rijtje.

Toen ik het album voor het eerst hoorde vond ik het eigenlijk te glad. Ik miste een beetje venijn. Als je daar doorheen prikt hoor je pas goed hoe mooi de harmonie is tussen zang en het begeleidende orkest. 

De muziek is gecomponeerd door Angelo Badalamenti (van Twin Peaks). Hij is ook de dirigent. Zijn invloed is goed hoorbaar.

Eerste hoogtepunt is Flaming September. Zo'n mooie melodie afgemaakt met perfecte zang. Tweede hoogtepunt is The Stars Line Up. Wat een gevoel zit daarin.

Ik moet bij het luisteren vaak denken aan Frank Sinatra. Dit album benadert de perfectie van veel van zijn oeuvre. De sfeer is vergelijkbaar.

Een prachtig album! Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.