Within Temptation - The Silent Force Tour (Live) (2023 - Symf. Metal)

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 15:53

Symphonic Metal is voor mij vereenzelvigd met Within Temptation en Nightwish. Ik ben geen grote fan van het genre, maar een album van een van die twee bands vind ik meestal zeer genietbaar.

Within Temptation slaagt er dan ook in zeer pakkende melodieën in het oeuvre te verwerken. Bovendien bewijst de band al jaren dat wat zij op de plaat zetten ook live tot in de details kunnen waar maken.

Zo ook op dit album dat eigenlijk al sinds 2005 op de markt is, maar dan als DVD. Tenminste als ik het goed begrijp. Nu dus ook als album.

Het is goed te horen dat het publiek erg enthousiast is en regelmatig wordt meegenomen in de nummers. Het is soms jammer dat mijn nu nog lichte Tinnitus mij ervan weerhoudt nog naar concerten te gaan. Met dank vooral aan My Bloody Valentine.

Opener Deceiver Of Fools is gelijk al een stevige meezinger. 

Goed om de sfeer er in te brengen. Wat volgt is een aaneenschakeling van tot in de puntjes verzorgde liedjes (zo noemt de band zelf hun songs ook!) waarvan vooral het tweede deel vanaf See Who I Am mij ontzettend goed bevalt. De band is warmgedraaid en nu komen de meezingers. Zeer  aanstekelijk allemaal. Aquarius, Jane Doe, Caged, Mother Earth en tenslotte Ice Queen.

Samengevat één van de betere live albums.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.