Propaganda - A Secret Wish (1985 - Synth.pop)

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 14:02

Een album met veel gemengde herinneringen. Aan mijn schoonmoeder die ernstig ziek wase en niet zo lang na het verschijnen van dit album is gestorven, aan haar dochter, mijn schoonzus,  die zwaar verslaafd was en inmiddels ook is overleden en tenslotte doet het me ook denken aan de leuke tijd in disco-rent met René en Ginie. Ook daar werd het album regelmatig gedraaid.

Mijn schoonzus was ook weg van het album en we hebben het vaak gedraaid in de keuken. Ik zie ons nog zitten aan de grote keukentafel. Het is een album om te swingen, maar ook om serieus beluisterd te worden.

Dream Within A Dream, met het strakke ritme en de mooie melodie er over heen. Het dansbare Jewel en prijsnummer P-Machinery. Daartussen Frozen Faces wat in de verte wat heeft van Anne Clark.

Sorry For Laughing waarvan vooral het refrein lekker is en het wat dromerige The  Chase De digitale versie van het

album bevat een mooie lange uitvoering van Dr. Ambuse (The Last Word) als afsluiter. 

Het is jammer dat er nooit een waardige opvolger is gekomen. 1234 uit 1990 is een enorme tegenvaller. Claudia Brücken was in 1986 als eerste uit de band gestapt en in 1990 was alleen Michael Mertens nog over uit de originele bezetting.

Waardering 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.