Sigur Ros - Átta (2023 - Postrock)

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 16:55

De muziek van Sigur Ros blijft mij boeien ondanks het feit dat het wel veel van hetzelfde is. Ik zie daarover nogal wat kritiek en ik kan die kritiek op dit album wel begrijpen.

Maar ik zie ook niet direct hoe je het moet vernieuwen of veranderen zonder tot een geheel andere sound te komen. Ik ben ook wel een liefhebber van ambient dat niet eens zo ver van Sigur Ros af staat naar mijn mening. Ook daarin lijkt het voor veel artiesten moeilijk origineel te blijven. 

Ik denk altijd 'Wat doet een album bij/met mij. En dan scoort dit album toch een dikke voldoende. Het is als de schilder van stillevens. Die kan geen landschap schilderen. Elke vaas met bloemen lijkt op die andere vaas. En toch zijn ze allebei even veel waard.

Vooral de start, Glóð is fraai en meer ambient dan Postrock in mijn beleving. Je zit er gelijk in en dan laat het je niet meer los. Ik weet dat ik er niet op kan swingen, maar dat ik allerlei soundscapes op me krijg afgevuurd. Ik vind dat wel een prettig idee.

En zo is het ook. 10 nummers onvervalste Sigur Ros muziek. Zo is het de band weer gelukt om me alle 10 nummers te doen wegzinken en ontspannen. Op naar het volgende album!

Waardering: 8,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.