Nosound - A Sense Of Loss (2009 - Artrock/Progrock)

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 12:58

Ik vermoed dat Nosound bij weinig mensen een lampje doet branden. De band is Brits/Italiaans en begeeft zich in de Artrock/Ambient/Progrock hoek. Opgericht in 2002 zijn er inmiddels 7 albums verschenen. Dit album is het derde uit 2009.

De Italiaan Giancarlo Erra staat aan de basis van Nosound. De eerste albums waren een eenmansproject. Toen de muziek populairder werd is het project omgezet in een band zodat ook live optredens mogelijk werden.

In opener Some Warmth into This Chill is goed hoorbaar dat de muziek in meerdere hokjes past. Het progrock hokje is in dit nummer zeker aanwezig. En eigenlijk geldt dat wel voor het hele album. 

Het album moet je niet te vaak draaien, want alle nummers vallen in de categorie (uiterst) traag en na een keer streamen ben je wel toe aan iets met wat meer tempo.

Dat neemt niet weg dat er beslist sprake is van fraaie nummers met fijne melodielijnen. Speciale aandacht voor Winter Will Come dat ruim 15 minuten duurt maar geen moment verveelt. Op het reguliere album is dat het slotnummer, maar op de remaster staan nog twee bonusnummers. En daarvan is de eerste zeker de moeite waard. De tweede is een iets andere versie van Gading Silently en voegt niet echt wat toe.

Waardering 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.