Slow Salvation - Here We Lie (25-08-2023) - Dreampop

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 20:53

Slow Salvation is een dream pop project bestaande uit Travis Trevisan en Christina Hernandez. Travis Trevisan, bekend van zijn eerdere werk met de shoegaze-band Tape Deck Mountain, begon eind 2022 instrumentale dream pop-nummers te maken. Hij ontdekte Christina Hernandez via haar project Orion Lake en was onder de indruk van haar etherische stem en moeiteloze melodiebeheersing. Dit leidde tot een samenwerking tussen de twee, waarbij ze samen het debuutalbum van Slow Salvation vormden, getiteld "Here We Lie".

Het album "Here We Lie" werd uitgebracht op 25 augustus 2023 via Velvet Blue Music. Het bevat een dromerige, etherische sfeer met invloeden van indie noise. Een van de opvallende nummers op het album is "Decay", dat zich kenmerkt door Trevisan's hemelse soundscapes en Hernandez's weelderige zang. Fans van Tape Deck Mountain zullen misschien verrast zijn door de afwezigheid van heftige feedback in dit nummer, maar het vormt een nieuwe kant van Trevisan's muzikale expressie.

Het album is gemasterd door Simon Scott van Slowdive, wat bijdraagt aan de dromerige kwaliteit van de muziek. Het project wordt gezien als een frisse wind in de wereld van de droompop, waarbij het duo een nieuwe benadering brengt in het genre. De samenwerking tussen Trevisan en Hernandez is een interessante fusie van hun respectievelijke muzikale achtergronden, wat resulteert in een album dat zowel vernieuwend als vertrouwd is voor liefhebbers van het genre.

Het is een fijne kennismaking met deze band. Het is muziek die voor 100% in mijn comfortzone past. Hopelijk krijgt dit een vervolg.

  • Here We Lie: Inderdaad lekker dromerig (8)
  • Decay: Het liefst liggend beluisteren in het donker om de hemelse soundscapes goed te horen en voelen (8,5)
  • The Stars are Blind: Benadert wel het perfecte dream nummer (9)
  • Heaven's Gate: Hier valt het kwartje wat minder goed. Terwijl je bij de hemelpoort de ultieme muziek verwacht (7)
  • Grow: Verenig ik meer met de hemelpoort. Prachtige melodie en wat een stem weer (8,5)
  • Carousel: Is een stuk minder spannend. Omdat de zang ontbreekt, maar het is ook gewoon een wat flauwe melodie (6,5)
  • North Park Dive: Mooie shoegaze maar wat minder dromerig. De shoegaze pet past mij ook heel goed (7,5)
  • When You Close Your Eyes: Bijn dit nummer inderdaad de oogen weer sluiten in de relaxstand (8,5)

Waardering 7,9

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.