Cape Sleep - Video Days (23-02-2024) - IndiePop/Rock

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 22:02

Cape Sleep is een nieuwe Nederlandse band met Kim Janssen als frontman. Voor mij een eerste kennismaking met deze muzikant. Hij heeft al wat solo producties op zijn naam staan zag ik op MuMe.

Tijdens het scannen van de nieuwe releases van 23-02 maakte het album wat bij mij wakker. 

Vandaar vandaag het abum eens in zijn geheel gestreamd en kritisch beluisterd. En dat is me eigenlijk wel goed bevallen. Het zijn meest prettige melodieuze nummers die in perfectie worden neergezet. Dat is ook mijn puntje van kritiek. Ik mis soms een beetje de bekende bite die mij meestal echt over de streep trekt. Waar zijn de rafeltjes?

Opener Telephone kent een prettige ingetogen start. Leuke melodie en naar het einde toe een stuk uitbundiger. Vienna in the Rain is zonde, want Vienna is juist zo mooi in de zomerzon. Maar om op dit nummer terug te komen, ik proef daarin wat meer elan.

Boy Scout kent na de rustige aanloop een heerlijke apotheose. Beslist een van mijn favorieten op het album. The Movers is mijn zwarte schaap. Een nummer dat eigenlijk niet opvalt.

I Want to Be Your Friend haalt weer een prima voldoende. Vervolgens is Your House het meest poppy nummer in mijn beleving. Ook niet helemaal mijn ding dus.

Wat zou Cape Sleep zijn zonder Cape Canaveral? Een prima track met vooral erg prettige zang en een sterke melodieuze compositie. Het geeft aan dat de band het best wat steviger mag aanpakken. Mijn topper op deze plaat.

Tenslotte The Afternoons. Dat is wel weer even wennen na de apotheose van de voorganger. Toch is zo'n ingetogen slot ook wel fijn.

De band is momenteel aan het touren in Nederland en gaat als support act van het eveneens frisse geluid van Loupe een korte tournee maken in Duitsland.

Waardering: 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.