Elephant Stone - Back Into the Dream - (23-02-2024) - Indie

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 21:06

Elephant Stone is een Canadese indie rock band uit Montreal, Quebec, opgericht door Rishi Dhir. De band combineert traditionele Indiase muziekelementen zoals de sitar, tabla en dilruba met westerse psychedelische rock en werd opgericht in 2009.

Het nieuwe album Back Into the Dream van Elephant Stone is een intrigerende mix van psychedelische muziek, die een moderne draai geeft aan de klassieke invloeden uit de jaren '60 en '70. Met een verfrissende aanpak zoals Lost in a Dream, de nostalgische tonen van Going Underground en History Repeating, en de zweverige sferen in BAE, leidt dit album de luisteraar door een divers muzikaal landschap.

De referenties naar iconen zoals George Harrison en Ravi Shankar in Godstar benadrukken de rijke muzikale erfenis die Elephant Stone verkent. De nummers The Imajinary en Nameless Everybody in the World roepen de sfeer van de sixties op, terwijl Pilgrimage en On Our Own ontspannen, contemplatieve momenten bieden. "

Another Year Gone sluit het album af met een reflectieve toon, waardoor het geheel een boeiende ervaring wordt die uitnodigt tot verdere verkenning van de band's oeuvre. Dit album is een verfrissende kennismaking met Elephant Stone en een aantrekkelijke uitnodiging om dieper in hun muziek te duiken.

Waardering 7,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.