True Widow - As High as the Highest Heavens and From the Center to the Circumference of the Earth (29-03-2011) - Shoegaze

Gepubliceerd op 2 maart 2024 om 16:25

Over de band:

Een band met een albumnaam die ik niet zal onthouden. Een band ook die muziek maakt die ik niet te veel zal onthouden. En dat schrijf ik over een shoegaze band? Ja zeker want er bestaat ook minder prettige shoegaze.

De muziek van True Widow kenmerkt zich door een geduldige, afgeronde stijl die doet denken aan beelden van mistige ochtenden en uitgedroogde velden. Hun geluid wordt vaak omschreven als een mix tussen shoegaze, doom metal en indie, met een onderscheidende combinatie van mannelijke en vrouwelijke vocalen.

De band bestaat uit bassiste Nicole Estill, drummer Timothy "Slim" Starks, en wordt geleid door hun artistieke visie. True Widow's zelf getitelde debuutalbum werd uitgebracht in 2008 op het kleine Texaanse label End Sounds. Dat klinkt niet slecht, maar het is allemaal wel errug traaaaaag en langdradig.

Over het album:

Ik heb het album As High as the Highest Heavens and From the Center to the Circumference of the Earth van True Widow na langer tijd vandaag weer beluisterd, en eerlijk gezegd ben ik nog steeds niet erg onder de indruk. Hoewel de band bekend staat om hun unieke mix van stoner-rock en shoegaze, vind ik de tracks op dit album stuk voor stuk te traag en gezapig.

Elke song lijkt zich voort te slepen, en na een tijdje werd dat voor mij niet echt aangenaam. Het hele album door deze trage, slepende sfeer aan te houden, heeft me teleurgesteld. Ik zie de potentie van de band, gezien de interessante geluidsmix en de atmosferische kwaliteiten van hun muziek. Maar helaas komt dat in dit album niet tot zijn recht zoals ik eerder wel had gehoopt. 

Het bijzondere is dat de band wordt geroemd om hun liveoptredens. Ik ken de 3 andere albums van de band niet maar misschien dat de muziek daarop wel wat meer elan biedt.

Waardering: 5,5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.