Craig Armstrong - As If to Nothing (16-04-2002) - Electronic/Pop

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 15:52

Over de artiest:

Craig Armstrong is een Schotse componist, arrangeur en producer, bekend om zijn film scores, solo albums en samenwerkingen met grote artiesten. Hij heeft gewerkt aan de muziek voor bekende films zoals 'Moulin Rouge!' en 'The Great Gatsby'. Armstrong staat bekend om zijn kenmerkende stijl die klassieke muziek combineert met elektronische elementen.

Over het album:

Het album As If to Nothing van Craig Armstrong is zijn tweede onafhankelijke studioalbum, uitgebracht in 2002. Het staat bekend om zijn ambient-sfeer en bevat een mix van verschillende muzikale stijlen. Armstrong werkt op dit album samen met diverse artiesten, waaronder Bono en Evan Dando. Het album combineert klassieke muziek met elektronische elementen en kenmerkt zich door rijke orkestraties en atmosferische soundscapes. Het wordt gewaardeerd voor zijn emotionele diepte en muzikale diversiteit.

Craig Armstrong's As If to Nothing" is derhalve een veelzijdig album dat begint met het onheilspellende Ruthless Gravity wat overgaat in het ingetogen Wake Up in New York. Het album verkent zoals aangegeven verschillende stijlen: van het ambient Miracle met Mogwai, tot de meer klassiek georiënteerde stukken Amber en Finding Beauty, die echter iets aan creativiteit missen. Waltz betovert met een hypnotiserende monoloog, terwijl Inhaler een krachtige onderbreking biedt. Snow biedt een poppy afwisseling, terwijl Starless II en Stay (Faraway, So Close!) de diversiteit van het album tonen. Het album sluit af met het prachtige Coral Ending, waarmee de reis vol variatie en emotie wordt afgerond.

Waardering: 7

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.